7 vecí, ktoré by nemali v zime chýbať v šatníku. A k tomu 21 inšpirácií!

A je to tu znovu. Zima sa ohlásila prvým snehom a nepríjemným veterným počasím. Najbližšie týždne a mesiace nás nepochybne čaká počasie ešte chladnejšie. Ste na to vybavená?

28.11.2018 07:00
debata
Aká by mala byť výbava šatníka na zimu?... Foto: archív značky
Aká by mala byť výbava šatníka na zimu? Napríklad aj takáto. Look Liu Jo. Aká by mala byť výbava šatníka na zimu? Napríklad aj takáto. Look Liu Jo.

Mnoho žien má zimnú módnu výbavu dostatočne pestrú, sú však aj také, ktoré zima skrátka prekvapí. Zabúdajú na to, čo by malo byť súčasťou ich skrine na chladné mesiace roka a vždy si povedia, však to nejako tých pár týždňov zvládnem. Naozaj?

My si myslíme, že pripraveným šťastie a aj móda praje. A je dobré, ak vaša skrina či vešiak disponujú nasledovnými kúskami.

Dámsky kabát z vlnenej zmesi H&M, predáva sa za...
Dámsky kabát z vlnenej zmesi s detailmi umelej...
+18Dámsky kabát z vlnenej zmesi Gant, info o cene...

1. Vlnený kabát

Jeho výhodou je to, že dobre udrží teplotu, ale zároveň funguje aj ako elegantný kúsok. Strihovo či vzorovo je to len na vás, dbajte akurát na zloženie, pocit komfortu a samotný výsledok pred zrkadlom. Nezabúdajte, že niekedy budete musieť pod kabát obliecť napríklad sako alebo masívnejší sveter.

2. Vetrovka

Pre prvé chladné dni to môže byť prechodný anorak s nepremokavou úpravou, ale na skutočnú zimu sa viac hodí skutočne hrejivá vetrovka s prešívaním. Skvelé sú páperové verzie, ale mnoho ľudí nemá rado, že na šatách zostáva jemné perie – deje sa to aj pri drahších značkách. Voliť teda môžete aj vetrovky s výplňou z hrejivých vlákien. Kožuinový lem na golieri je trendy, ale tiež zahreje krk vo vetre.

3. Hrejivý sveter

Ideálnym materiálom je vlna, alebo vlna so zmesovými materiálmi, skvelý je aj mohér alebo kašmír. Dĺžka môže byť pokojne pod zadok, nosia sa aj tzv. oversized verzie. Tento kúsok by mal zahriať a mala by ste mať chuť sa do neho priam zabaliť. Aj preto dbajte na to, aby bol z príjemného materiálu.

4. Rolák z tenšieho materiálu

Je to kúsok šatníka, ktorý ocení váš krk aj chrbát, zároveň ho dokážete veľmi elegantne kombinovať so sakom či napríklad pod kožené alebo vlnené šaty na ramienkach či s výrazným dekoltom. Rolák by mal byť opäť z materiálu, ktorý je na koži príjemný. Štruktúra je jemná a ideálne by mal krivky obkresľovať, nie okolo nich plávať.

zväčšiť Aká by mala byť výbava šatníka na zimu?... Foto: archív značky
Aká by mala byť výbava šatníka na zimu? Napríklad aj takáto. Look Mango. Aká by mala byť výbava šatníka na zimu? Napríklad aj takáto.

5. Vlnené nohavice

Zimná voľba nohavíc sa často obmedzuje na džínsy. Nie je to prešľap, ale dámam svedčia aj vlnené kúsky, prípadne z vlnených zmesí a kombinácií materiálov. Strihovo môžu byť naozaj rozmanité. Ak nosíte vysoké čižmy, oceníte širšie nohavice, prípadne trojštvrťovú dĺžku, ktorá populárne evokuje 70-te roky.

6. Čižmy (ideálne kožené)

U žien je v zime často problém s obuvou – nie všetky sú fanúšičkami zateplených topánok, ktoré na nohách vyznievajú často veľmi masívne. Hľadajte teda obuv s jemnou podšívkou či futrom, ktoré nohy zahreje. Môžu byť na podpätku či bez neho, skvelou alternatívou sú kožené kúsky z jemného semišu, ktoré zahrejú a nemusia mať ani futro. Stále v kurze sú čižmy po alebo až nad kolená. Opatrne však s nimi, ak ste nízka a máte kilá navyše.

7. Hrejivý šál (a čiapka)

Keď zafúka ľadový vietor, krk by mal byť chránený. Pri vlasoch mnoho žien necháva čiapky doma, ale aj dobrá vlnená čiapka nie je zlá. Pri šáloch hľadajte také, ktoré krku nespôsobia nepríjemný pocit svrbenia alebo pichania. Nosia sa masívne šály, ktoré obmotáte okolo krku aj niekoľkokrát. Môžete tiež vyskúšať tzv, nákrčníky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #trend #zima #chlad #šatník #čo na seba

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...