S módou vzal útokom slovenský Instagram, Krnáč sa rád hrá a ironizuje

Jeho meno sa momentálne medzi mladými nadšencami módy skloňuje často. Kto nemá jeho mikinu s typickým čiarovým kódom - kúsok, ktorý ironizuje módu a zároveň je patrične komerčný - akoby ani nebol.

27.11.2018 07:00
debata
Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od... Foto: Nadácia Tatra Banky
Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od mladého dizajnéra Lukáša Krnáča. Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od mladého dizajnéra Lukáša Krnáča.

Mladý slovenský dizajnér Lukáš Krnáč potvrdil už viackrát, že má veľký talent. Nielen reflektovať dianie okolo seba a dodávať mu vo vlastných kreatívnych návrhoch ironický presah, ale tiež talent zaujať.

Podarilo sa mu to dokonca natoľko, že zaujal zástupcov Nadácie Tatra banky, ktorí každoročne vyberajú módneho tvorcu, aby navrhol šaty pre moderátorku večera Adelu Vinczeovú. Krnáč je v doterajšom zozname najmladší – ešte stále študuje na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne.

Video

„Bola to pre mňa zodpovednosť a pre nich možno trochu prekvapenie, že som ešte študent. Ale zároveň to vnímam veľmi príjemne – teší ma, že sa rozhodli vsadiť kartu na niekoho mladého, niekoho, kto ešte študuje,“ uviedol pre Pravdu Krnáč.

Materiál na futuristické šaty, ktoré podčiarkovali technologický charakter večera, vraj hľadal dlhší čas a otestoval tri rôzne, kým našiel ten správny. „Jeden bol príliš mäkký a nedržal dobre, druhý zase naopak tvrdý a neforemný. Ten, z ktorého sú šaty, sa však ukázal ako ideálny,“ komentoval Krnáč.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@krnaclukaswork & @vivienbabicova Oboch nás nájdeš v @drobne_store

Príspevok, ktorý zdieľa Krnac Lukas (@krnaclukaswork),

Hoci Vinczeová počas večera vtipkovala, že sa trošku zapotila, zároveň priznala, že v doterajších rokoch vyhlásenia Cien Nadácie Tatra banky za umenie ide azda o jej najobľúbenejší kúsok. „Jednoduchý, zároveň zaujímavý, komfortný, môj štýl,“ zhodnotila.

Krnáčovu tvorbu síce doposiaľ príliš nevnímala, ale po spolupráci na týchto šatách sa to pravdepodobne zmení. Mladý dizajnér má na konte aj ocenenie Best Fashion Graduate a pred pár mesiacmi sa prezentoval aj na pražskom týždni módy so športovou kolekciou výrazne využívajúcou a hravo interpretujúcou prvky večerného odevu. Priznal, že uvažoval aj nad tým, že zaujímavý (akoby holografický) materiál zo šiat pre Adelu zapojí aj do svojich ďalších návrhov.

Dopyt jeho mladej „instagramovej“ klientely by po takýchto kúskoch nepochybne bol. A po úspešnej sérii so spomenutými mikinami to určite bude ďalšia strela do čierneho.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@flashfaker @annamimieux @mbpfw @vivienbabicova @kristyna_coufal . . . #video #ss19afterparty #lukaskrnac #runway #party #girls #glam

Príspevok, ktorý zdieľa Krnac Lukas (@krnaclukaswork),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #dizajn #Cena nadácie Tatra Banky #Adela Vinczeová #Lukáš Krnáč

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...