Zima trápi pokožku rúk. Ako ich chrániť? Skúste krém či olej!

Aj vás posledné dni poriadne oziabajú ruky? Áno, je tu čas, keď sa zima nepríjemne zahryzne do našej pokožky. Ruky sú na rane ako prvé.

23.11.2018 07:00
krém na ruky, kozmetika, Foto:
Vybrať si krém na ruky je niekedy o dlhom hľadaní. Pokožka rúk sa mení vekom a to, čo jej vyhovuje jeden rok, už na ďalší nemusí.
debata

Riešením môžu byť síce rukavice, ktoré zahrejú, ale pravdou je, že pokožke rúk striedanie počasia, chladu s výrazným teplom, či napríklad mrazivé teploty skrátka neprajú.

Výsledkom je popraskaná koža, suchá, začervenaná a často veľmi citlivá na dotyk. V zime sa tiež častejšie tvoria zádery, alebo sa objavujú drobné šupinky na senzitívnych miestach. Aj preto by sme mali v tomto období zvýšiť starostlivosť o kožu rúk.

zväčšiť Krémy na ruky sú v zimnom období naozaj dôležité. Foto: archív značiek, koláž: zg
Krémy na ruky sú v zimnom období naozaj dôležité. Krémy na ruky sú v zimnom období naozaj dôležité.

Klasické krémy budú mať vždy v dámskej kabelke, či vo vrecku pánskeho kabáta (áno, aj páni by sa mali o ruky starať) pevné miesto. Alternatívou sú potom aj špecializované výrobky, medzi nimi napríklad masky a zábaly na ruky, či dokonca „liečivé a regeneračné rukavice“ z hodvábu a iných príjemných materiálov.

Ak nemáte rada krémy na ruky, vyskúšať môžete starostlivosť aj s obľúbeným telovým krémom či napríklad olejom. Ich nevýhodou je, že mastnejší film zostáva na pleti dlhší čas. Možno práve preto sú však vhodné na nočnú starostlivosť – nanášanie pred spaním.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #starostlivosť #ruky #zima #pokožka #krém

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...