Luxus za tisícky eur! Je toto šľachtická rodina, ktorá utráca (naj)viac?

Monacká kráľovská rodina patrí medzi najslávnejšie v Európe. A nielen to. Aj najbohatšie. Dôkaz o tom naznačuje aj šatník, ktoré nosí nežnejšia časť potomkov slávneho kniežaťa Rainiera a jeho manželky Grace Kellyovej.

21.11.2018 07:00
debata
Princezná Charlene (vľavo) v luxusnej kreácii.... Foto: SITA/AP, Eric Gaillard
Princezná Charlene (vľavo) v luxusnej kreácii. Princezná Caroline v kreácii Chanel Haute Couture. Princezná Charlene (vľavo) v luxusnej kreácii. Princezná Caroline v kreácii Chanel Haute Couture.

Na nedávnych oslavách Národného dňa Monaka sa pravidelne objavujú všetky tri deti zosnulého kniežacieho páru. Po boku kniežaťa Alberta, ktorý je momentálnou hlavou štátu nechýbajú jeho sestry Caroline a Stephanie. Obe s titulom princezná. Rovnaký nosí aj Albertova manželka Charlene. A rovnako ako dvojica sestier aj ona sa členstvom v slávnej šľachtickej rodine stala členkou úzkeho klubu vyvolených, ktorých obliekajú tie najluxusnejšie značky a ktorí sú schopní za šaty utratiť státisíce eur.

Dôkazom bol aj práve spomenutý deň osláv, kde sa napríklad 61-ročná princezná Caroline objavila v kreácii Chanel Haute Couture. Jej úzky priateľský vzťah s dizajnérom Karlom Lagerfeldom je svetu známy. Monacká rodina údajne Lagerfeldovi darovala na doživotnú rentu nádhernú vilu na pobreží. A odmenou je jeho ochota prednostne dodávať jednotlivým členkám kreácie slávnej francúzskej značky Chanel.

Cena kostýmu, ktorý mala na sebe Caroline počas osláv dňa Monaka, sa môže rádovo šplhať k sume zhruba 20 až 50-tisíc eur. Každá nitka na tomto kúsku prešla rukami šikovnej krajčírky. Látku často vyrábajú ručne, pretkávajú flitrami, zlatými niťami alebo inými vzácnymi materiálmi.

zväčšiť Zľava: Tatiana Casiraghi, jej manžel Andrea... Foto: SITA/AP, Claude Paris
Monaco National Tatiana Casiraghi, jej manžel Andrea Casiraghi a princezná Alexandra Hanoverská v kreácii Chanel. Zľava: Tatiana Casiraghi, jej manžel Andrea Casiraghi a princezná Alexandra Hanoverská v kreácii Chanel.

V prípade rób sa takáto suma ešte navyšuje, niekedy aj dvojnásobne. Napríklad, ak ide o šaty, na ktorých sú jedno po druhom našívané vtáčie (pštrosie) pierka či dekoratívne kvetiny z drobných lístkov vystrihávané ručne z hodvábu, organzy či šifónu alebo čipky či niekedy pravej kože.

Podobné kúsky už začala nosiť aj najmladšia dcéra Caroline, len 18-ročná princezná Alexandra Hanoverská. Pre jej staršiu dcéru, Charlotte Casiraghi, ktorá je bez šľachtického titulu, keďže jej otec bol neurodzeného pôvodu, rovnako tvorí Chanel, ale tiež značky ako Saint Laurent alebo Gucci. Nevesty v monackej kniežacej rodine zase nosia Atelier Versace, Christian Dior Haute Couture alebo Armani Privé. Viac si pozrite nižšie.

Štýlový, čierno-biely klobúčik kňažnej Charlene...
Kňažná Charlene v lete 2017.
+18Kňažná Charlene počas udeľovania cien Laureus...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #móda #princezná Caroline #Monako #haute couture #kreácia #Chanel Haute Couture

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....