Olej na mastnú či problematickú pleť? Áno, len musíte vybrať ten správny

Ak zvolíte ľahké oleje s výraznými protizápalovými účinkami, vašej mastnej pokožke urobíte dobrú službu.

21.11.2018 15:00
uhry, komedony, akné Foto:
Trápi vás nečistá pleť?
debata

Argánový olej: Obsahuje dvakrát viac vitamínu E ako olivový olej, je bohatý na antioxidanty a nenasýtené mastné kyseliny, ktoré podporujú metabolizmus pokožky. Okrem toho má argánový olej silné antibakteriálne účinky a upokojuje pokožku.

Olej z hroznových jadierok: Je nekomedónny, má sťahujúce účinky, čistí a sťahuje rozšírené póry, vďaka čomu pôsobia jemnejšie a pleť hladšie. Má veľmi ľahkú konzistenciu, rýchlo sa vpije do pokožky a nezanecháva na nej žiaden mastný film.

Konopný olej: Obsahuje účinnú látku kanabidiol, ktorý sa pýši výraznými protizápalovými, antiseptickými a zároveň aj antimikotickými účinkami – táto kombinácia dokáže bojovať proti nečistotám na pokožke. Zároveň podporuje rýchlejšie hojenie vyrážok.

Jojobový olej: Reguluje produkciu mazu v pokožke tváre a je pritizápalový. Mastnej a problematickej pleti často chýba hydratácia, pretože ju niektoré produkty zbytočne vysušujú – práve jojobový olej môže pri takomto probléme pomôcť.

Tamanu olej: Vďaka silnému protizápalovému účinku výrazne pomáha v boji proti akné, zároveň reguluje aj produkcou mazu v koži. Ak vás trápia začervenané drobné jazvičky po akné, tento olej je účinným bojovníkom – pri pravidelnom používaní dokážu postupne vyblednúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #mastná pleť #pleťový olej #aknózna pleť

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...