Mastné vlasy? Možno prekvapia, ale toto sú 3 dôvody, prečo to tak je

Mastnenie vlasov je stále problémom mnohých žien aj mužov. Zvyčajne to pripisujeme genetickej výbave, alebo hormónom. Ale existujú aj dôvody, ktoré vás možno prekvapia.

16.11.2018 07:00
vlasy, starostlivosť, kozmetika Foto:
Ako zabrániť tomu, aby vlasy mastneli?
debata (3)

Na svojich stránkach ich zhromaždil portál TheFashionSpot.com, podľa ktorého existujú isté návyky, ktoré vlasom môžu škodiť a zvyšovať intenzitu mastnenia vlasov aj tvorby mazu na vlasovej pokožke. Na čo si teda dať pozor?

Príliš veľa šampónu

Menej je niekedy viac platí pri používaní šampónov, ktoré vlasy majú očistiť. Ak na vlasy nanesiete priveľa prípravku, veľmi ľahko spôsobíte mastnenie pri korienkoch. Pravdou tiež je, že mastnenie vlasu sa zvyšuje, ak šampón používate pričasto. Takto totiž pripravujete vlasovú pokožku o prirodzený maz. Koža reaguje celkom typicky – začne tvorbu zvyšovať.

Zabúdanie na vlasovú pokožku

Umývanie je jedna vec, ale vlasová pokožka potrebuje podobne ako koža na tvári či tele pravidelnú exfoliáciu. Pri pleti zvykneme používať pílingové gély či masky, vo vlasoch je odpoveďou exfoliačný šampón. Použiť by ste ho mali aspoň raz týždenne – zabránite tak upchávaniu pórov a zvýšenej tvorbe mazu vo vlasovej pokožke.

Starostlivosť s hygienou

Nemali by ste zabúdať ani to, že vlasy si pýtajú hygienickú starostlivosť. To sa týka najmä pravidelného čistenia hrebeňa či kefy, na ktorých sa denným používaním usádzajú nečistoty či maz. A postupne môže dôjsť k tomu, že ich vlastne používaním len rozotierate do vlasov. Hrebeň či kefu teda treba pravidelne čistiť. Návody na to nájdete napríklad na internete či Youtube, ale môžete sa informovať aj u svojho kaderníka.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #šampón #hrebeň #pokožka #MAZ #mastnenie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....