Suchá koža, citlivá pleť či nástup vrások? 8 noviniek, ktoré by mohli zabrať

Chladné počasie mení potreby našej pokožky. Krémové textúry, vhodná hydratácia či väčšia ochrana, to všetko pleť ocení.

06.11.2018 07:00
debata
zväčšiť Krémová jeseň? Hýčkajte vašu pokožku v... Foto: SHUTTERSTOCK
Krémová jeseň? Hýčkajte vašu pokožku v chladnejšom počase a potrápenú suchým vzduchom vo vykúrených miestnostiach. Krémová jeseň? Hýčkajte vašu pokožku v chladnejšom počase a potrápenú suchým vzduchom vo vykúrených miestnostiach.

Mnoho z nás v zimnom počasí bojuje s pokožkou, ktorá je popraskaná alebo suchá. Na jednej strane za to môže počasie, vlhkosť, mráz či vietor pleti skrátka najlepšiu službu nerobia. No keď potom vstúpite do vykúrenej miestnosti, utrpenie pokračuje.

Je nutné dbať o to, aby pokožka bola správne hydratovaná, ale tiež chránená. Aj preto sa často zvyšuje dopyt po prípravkoch hojivých a upokojujúcich. V nádielke tejto jesene sa objavuje niekoľko produktov, ktoré podobnú funkciu splnia – dokonca sa môžu používať pri hojení malých raniek či popálenín.

Pre ľudí s intolerantnou pokožkou je tu potom zase dobré nájsť krém či gélovú textúru, ktorá kožu nezaťaží a správa sa k nej šetrne. Hoci platí, že výber krému je tak trochu pokus omyl pre každú jednu pokožku, inak ako vyskúšaním sa to urobiť nedá. Dajte na prieskumy či výsledky testov, ktoré sa realizovali na živej vzorke, prípadne sa poraďte so svojím dermatológom alebo kozmetičkou. Niečo vám už určite odporučia.

My sme pre vás vybrali osem noviniek na jesennom trhu. Prezrieť si ich môžete vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #ochrana #pleť #hydratácia #krém #suchá pokožka

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...