Chladnejšie počasie si žiada zmeny pre pleť: 5 rád, ako jej prospejete!

S príchodom jesene sa kvalita pokožky mení. A nielen to. Koža nás môže prekvapiť inými reakciami na prípravky. Môže sa nám zdať suchšia, alebo naopak s väčším sklonom k akné.

24.10.2018 07:00
krém na ruky, kozmetika, Foto:
V chladnom počasí by ste nemali podceňovať ochranu a hydratáciu kože.
debata (1)

Takáto zmena je vlastne celkom prirodzená a vychádza predovšetkým zo zmien prostredia, podnebia, ale aj enviromentu, v ktorom sa nachádzame. Odborníci radia, aby ste si počas chladnejších dní osvojili zvyky, ktoré pokožke pomôžu a udržia jej stav v čo najideálnejšom stave. Ako na to?

1. Zvhlčovanie vzduchu

Ak sa začalo vo vašej domácnosti už kúriť, skôr či neskôr pocítite na pokožke pnutie a pocit, že je suchšia. Je to logické, vzduch v miestnostiach je totiž vo vykurovacej sezóne teplejší a suchší. Nebojte sa teda zapojiť do hry zvlhčovače vzduchu. Pokiaľ vám to neprekáža, spávajte stále v miestnosti, kde je teplota nižšia ako vo zvyšku domácnosti.

2. Hydratácia áno, textúra ľahká

Častým omylom mnohých žien je, že v zimnom období siahajú po hutnejších textúrach prípravkov – či už hydratačných alebo regeneračných. Najčastejšie sú však výsledkom upchaté póry a to predsa nikto z nás nechce. Určite teda hľadajte prípravky, ktoré sú konzistenciou ľahšie a jemnejšie, ale obsahujú napríklad kyselinu hyalurónovú, ktorá stimuluje a udržiava kolagén, ale aj hydratovanú pleť.

3. Jemné čistenie, menej častý píling

Koža potrebuje svoju prirodzenú ochrannú bariéru. Chladné počasie kožu zjemňuje a robí ju krehkejšou, citlivejšou. Aj preto nie je dobré v zime používať píling či zbrusovacie techniky na čistenie pokožky príliš často. Vyskúšať môžete napríklad čistiace prípravky na báze oleja.

4. Produkty vrstvite

Opäť sa dostávame k tomu, čo ženy zvyknú robiť – vybrať si ten najhustejší krém a pracovať len s ním. Lepšie je však kožu zahaľovať do jednotlivých vrstiev ľahších emulzií a textúr produktov. Efektívnosť ochrany pleti sa zvyšuje a zároveň je pleť vyživená na viacerých úrovniach.

5. Vyhnite sa príliš horúcej vode

Platí to pre kožu tela, ale aj pokožku tváre. Horúca sprcha je možno príjemná, ale kožu vysušuje a zbavuje ju prirodzenej ochrannej bariéry. Dermatológovia odporúčajú skôr vlažnú vodu, ktorá je na tele príjemná, no zároveň nie príliš horúca. Následne je nutné na telo aplikovať telové mlieko alebo emulziu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #ochrana #jeseň #koza #hydratácia

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...