Jagušák Heribanová: Slovenská móda je perfektná, obliekam do nej aj dcéru

Už o pár dní odštartuje v Bratislave šiesty ročník módnej akcie Fashion LIVE!, ktorá prezentuje tvorbu domácich tvorcov, ale aj návrhárov pozvaných zo zahraničia. Nebude na ňom chýbať ani Barbaba Jagušák.

12.10.2018 07:00
debata (1)
Na premiére dokumentu House of Z sa objavila aj... Foto: Dynamic Relations
Barbara Jagušáková Heribanová. Na premiére dokumentu House of Z sa objavila aj Barbara Jagušáková Heribanová.

Moderátorka, štylistka a momentálne aj mama na materskej dovolenke si myslí, že domáca móda má čo ponúknuť. „Je perfektná. Slovenskí dizajnéri majú úžasné nápady. Sú kreatívne. Keď to porovnávam s fashion-weekmi, ktoré často sledujem, či už v Miláne, Paríži, Londýne, tak je to naozaj porovnateľné,“ uviedla pre TV Pravda Jagušák.

Video

Podľa nej má každý z tvorcov svoj nezameniteľný rukopis a ona sama je klientkou mnohých z nich. Do domácej módy však oblieka aj svoju dcérku. „Kým som nebola mamička, nevedela som, koľko je krásnych slovenských značiek, ktoré vyrábajú oblečenie z organickej bavlny, biobavlny, ľanu, materiálov, ktoré sú príjemné na pokožku a sú aj udržateľné. Nájsť sa toho dá naozaj veľa,“ skonštatovala.

Jagušák si určite nenechá ujsť dianie v Starej tržnici, v ktorej sa budúcu stredu odštartuje trojdňový maratón módnych prehliadok. V zozname mien, ktoré predstavia nové kolekcie, nechýba Lenka Sršňová, Petra Kubíková, Martin Hrča, Pavol Dendis, Richard Rozbora či Boris Hanečka a Marcel Holubec.

Z Česka dorazí dizajnérka Kateřina Geislerová a pripravená je aj prehliadka ručne šitej dámskej bielizne od Terezy Vu. Program zavŕši v sobotu veľkolepá módna after-párty v priestoroch Tlačiarní Svornosť.

zväčšiť Program akcie Fashion LIVE! 2018. Foto: archív Fashion LIVE!
Program akcie Fashion LIVE! 2018. Program akcie Fashion LIVE! 2018.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #dizajn #Barbara Jagušáková Heribanová #Fashion LIVE! 2018 #domáci tvorcovia

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...