Módnym trendom tohto roka je motív ženských pŕs

Po všadeprítomných jednorožcoch a lamách sa novým dizajnérskym trendom tento rok stal dospelejší motív - ženské poprsie. Malé alebo veľké, pevné či ovisnuté, dámska hruď zahltila dizajn aj módu, napísal britský denník The Guardian.

04.10.2018 17:00
vankúš, dizajn, prsia
Niektoré značky ponúkajú celý rad produktov, ktorých hlavným motívom sú ženské prsia.
debata (2)

Niektoré značky ponúkajú dokonca celý rad produktov, ktorých hlavným motívom sú ženské prsia, vrátane posteľnej bielizne, pohárov a obalov na mobilné telefóny.

Nový trend podporujú umelci, ale aj veľké a malé podniky. Kolekciu keramických výrobkov v tvare poprsia predstavila napríklad britská umelkyňa Emma Lowová. Hrnčekmi, ktoré sú vyrobené podľa vzoru poprsia jej zákazníčok, chce umelkyňa „oslavovať skutočné ľudské telá“.

Zo širokej ponuky produktov s motívom pŕs si môžu vybrať zákazníci americkej firmy Gravel & Gold. Nájdu tu napríklad sprchový záves, obliečky alebo aj detský vankúš s motívom pŕs. Dôležitý je tvar zobrazovaných pŕs, ktoré nie sú dokonalé, poznamenal britský denník. Trend je nielen humorný a priateľský, ale odráža aj rozmanitosť ženského tela a rastúci význam hnutia pre prijatie ľudského tela takého, aké je.

Napríklad časť zisku z predaja s bradavkami alebo krížikmi na hrudníku od spoločnosti Femininitees daruje firma americkej feministickej skupine Národná organizácia pre ženy (National Organization for Women). Britská spoločnosť Never Fully Dressed časť zisku z predaja s nakreslenými prsami daruje charite, ktorá bojuje proti rakovine pŕs.

Podľa hovorkyne spoločnosti Never Fully Dressed Jemmy Parkerovej je za popularitou motívu ženského poprsia „sloboda“. „Je to o slobode slova, keď ženy môžu propagovať hnutia ako napríklad Osloboďte bradavky (Free the Nipple). Trend síce vznikol trochu ako snaha prilákať pozornosť, teraz sa z neho však stalo vyhlásenie. Myslím si, že to hovorí: ,Sme pyšné na to, že sme ženy',“ povedala Parkerová.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #móda #Never Fully Dressed

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...