Tmavé či výrazné tóny na perách? Zrelým ženám pristanú, radí odborníčka

Rúžovať či nerúžovať? To je otázka. A ďalšia? S nástupom jesene sa opäť objavujú trendy tmavých a výrazných odtieňov. K slovu sa dostávajú aj palety hnedých, fialových či vínových farieb. Ako na ne?

05.10.2018 07:00
debata
Nemusíte sa obávať hnedých odtieňov, niektoré... Foto: L´Oreál Paris
Nemusíte sa obávať hnedých odtieňov, niektoré sú na perách naozaj vkusné. A priam na zjedenie. Nemusíte sa obávať hnedých odtieňov, niektoré sú na perách naozaj vkusné. A priam na zjedenie.

Podľa dvornej vizážistky L'Oreál Paris Renáty Zelinkovej je to vždy trend jesene a vracia sa opakovane takmer každý rok. „Hodí sa celkom dobre ku svetlej pleti. K opálenej veľmi nie, pretože potom farba splýva s odtieňom pokožky a je nutné ešte zvýrazňovať aj oči, aby to spolu fungovalo,“ upozorňuje odborníčka.

„Čo sa týka hnedých farieb, tie sú veľmi obľúbené. Najmä matné rúže prinášajú tiež veľmi zaujímavý efekt na perách. Myslím si, že každá žena si dokáže nájsť svoju hnedú farbu,“ pokračuje Zelinková. Na otázku, ako teda vyberať, odpovedá celkom logicky.

zväčšiť Hnedé odtiene sú populárne najmä v jesennom... Foto: archív značiek, koláž: ZG
Hnedé odtiene sú populárne najmä v jesennom období. Hnedé odtiene sú populárne najmä v jesennom období.

„Začať treba s jemnejšími odtieňmi a potom sa presunúť k tým výraznejším. To je najlepší spôsob, ako sa dopracovať ku farbe, ktorá nám pristane a bude na našej tvári fungovať. Určite nekupujte nejaký farebný odtieň bez vyskúšania,“ komentuje Zelinková.

Neplatí podľa nej, že ženy by sa od istého veku mali tmavším rúžom vyhýbať. „Tmavý rúž ku zrelej žene patrí. Je to akýsi symbol kultivovanosti, elegancie, upravenosti. Či už je to červená alebo hnedá, to nevadí. Ale dáma musí byť precízne nalíčená a je nutné pery v takomto stave udržiavať aj počas dňa,“ odporúča vizážistka, ktorá často spolupracuje na módnych foteniach do časopisov.

Pri tejto práci vraj takmer nezvykne používať kontúrovaciu ceruzku na pery, ale nezatracovala by ju. Vie, že mnoho žien ju má stále ako obľúbený produkt. „Používanie nechám na každej žene. Ale základ je, určite by ju nikdy nemalo byť vidieť,“ upozornila ešte na záver Zelinková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odborníčka #farba #rúž #Renáta Zelinková #poradenstvo #hnedá #jeseň 2018

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...