Pleť počas jesene? Hydratáciu aj peeling potrebuje stále

Na čo by sme v starostlivosti o pokožku nemali počas októbra či novembra zabúdať?

02.10.2018 15:00
túra, turistika, oblečenie, turistka,... Foto:
Jeseň a sychravé počasie - pokožka si žiada čosi iné ako v lete.
debata

Peeling? Určite áno!

Po lete, najmä, ak ste trávili čas aj na slniečku, môže byť pokožka na niektorých miestach pokrytá jemnými šupinkami, čo spôsobuje, že je na dotyk drná. Novú, jesennú sezónu odštartuje preto s hladkou pleťou a zamerajte sa v starostlivosti na pravidlený peeling (2 až 3-krát do týždňa). Ten odstraňuje odumreté pleťové bunky, zlepšuje textúru pleti, dodáva jej mladistvý, žiarivý a obnovený vzhľad.

Tajomstvo hydratácie

Na jesenné počasie môže pokožka zareagovať rôzne – problém mastnej kože sa ešte zhorší, rovnako, ako sa môže o čosi viac prejaviť aj problém suchej pleti. Oba typy pokožky potrebujú cielenú starostlivosť, ale predovšetkým hydratáciu. Aj vďaka nej nebude pôsobiť nezdravým dojmom. Do starostlivosti preto treba zaradiť produkty s hydratačnými látkami ako kyselina hyaluronová, ktorá je v krémoch podporená rôznymi výživnými látkami (makadamiový olej, argánový olej, bambucké maslo, vzácne, 100-percentné za studena lisované oleje…).

Čo počas noci?

Večerné rituály sa vyplácajú aj počas jesene. Po pravidelnom peelingu alebo dôkladnom vyčistení pleti (pleťovou vodou alebo gélom) si na ňu večer môžete naniesť aj produkty s vyšším obsahom olejov, ktoré posilnia kožnú bariéru. Tá je počas dňa zvlášť namáhaná aj vplyvom nepriaznivého počasia. Pleť si tak udrží viac hydratácie a nebude tak náchylná k vysušeniu a začervenaniu.

Český krém pre vyťaženú pleť (Havlíkova...
Obnovovací olej na tvár a telo s OF25,...
+3Telové mlieko Nature Box so 100-percentným, za...

Prečo zabúdate na pery?

Mať dokonale narúžované pery? Iste, ak sú však suché a popraskané, ani najlepší rúž vám dobrú službu nespraví. Na ošetrenie používajte balzamy, niektoré sú špeciálne určené do nepriaznivého počasia – sú mastnejšie a jemnú kožu pier tak ochránia o čosi lepšie. Aj rúže už obsahujú množstvo látok, nielen farebné pigmenty, ktoré majú za úloh dodať perám neodolateľné farby, niektoré rúže už obsahujú aj anti-aging látky.

Krása ide zvnútra

Po ľahkom lete, čo sa stavy týka, je príchod jesene v znamení ťažších jedál a menšieho prísunu vitamínov. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa oplatí myslieť na prípravky, ktoré kráse pomôžu zvnútra. Kolagénové peptidy, kyselina hyalurónová a vitamíny – C, B či E. Vyskúšajte prípravky, ktoré sú účinné v boji s vráskami, podporia ich vypínanie či hydratáciu pleti zvnútra. Jeseň a vlasy? Môžu nastať problémy, najmä, čo sa ich vypadávania týka. Preto je dobré zamerať sa okrem pokožky aj na látky, ktoré vyživujú vlasy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamíny #jeseň #pleť #novinky #hydratácia #kyselina hyalurónová

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...