Módna mánia má písmeno F! Lima, Hadid či Minaj, nezunovala sa ani jednej

Ak si niekto myslel, že pôjde o trend s rýchlym vzostupom a ešte rýchlejším pádom, poriadne sa zmýlil. Módu skrátka ovládla logománia. Predovšetkým tá s písmenom F a menom Fendi.

28.09.2018 07:00
debata (1)
Spevák a herec Nick Jonas a jeho snúbenica... Foto: FENDI
Nick Jonas a jeho snúbenica Priyanka Chopra Spevák a herec Nick Jonas a jeho snúbenica Priyanka Chopra na zábere z New Yorku. Chopra má na sebe kúsok z kolekcie Fendi Mania.

Áno, reč je o talianskej značke, ktorej slávu už pred desaťročiami položila rodinná kožušnícka firma – neskôr úspešne transformovaná na svetoznámu značku pod vedením dizajnéra Karla Lagerfelda. Už pred niekoľkými mesiacmi sa svet obliekal do kúskov, ktoré zdobilo použitie loga značky s dvoma písmenkami F. Najnovšie sa však k nim pridala aj minikolekcia pod príznačným názvom Fendi Mania.

Spevák Fedez a jeho manželka - blogerka a...
Modelka Olivia Culpo tiež podľahla mánii menom...
+5Brazílska topmodelka Adriana Lima sa objavila v...

Kúsky z nej stihli predviesť tie najslávnejšie mená šoubiznisu či modelingu. Hoci niektoré modely neboli dostupné ani v predaji, už sa v nich promenádovali mená ako Gigi Hadid, Adriana Lima či Nicki Minaj.

Ideálny marketing? Zdá sa, že nepochybne. Práve svetoznáme celebrity totiž dokonalo dokázali udržať pozornosť módneho sveta pri mene talianskeho ateliéru a ešte viac podporiť vývoj posledných rokov, ktorý ukazuje, že prepájanie luxusnej módy so športovými estetickými prvkami je cestou, ako osloviť širokú skupinu zákazníkov – mileniálov.

Kým pred necelým rokom sa nosilo Fendi v luxusnej karamelovo-čiernej verzii, tentoraz sa športová estetika umocňuje aj využitím základných športových farieb – bielej a čiernej, pričom dôraz na logo je patričný v červeno-modrej farebnosti. Je celkom nepopierateľná aj inšpirácia klasickou značkou športovej módy, dobre známou aj na Slovensku, značkou Fila.

Brazílska topmodelka Adriana Lima sa objavila v... Foto: FENDI
Adriana Lima Brazílska topmodelka Adriana Lima sa objavila v kúskoch z kolekcie Fendi Mania niekoľkokrát.

Je celkom jasné, že bodovať s podobným trendom, môže byť vec dočasná. Zároveň si však treba uvedomiť jednu vec – zákazník, ktorý si môže dovoliť luxusnú módu, ju často chce deklarovať práve pomocou loga alebo jasne umiestnenej značky. Presviedčali o tom aj zástupy dievčat, ktoré sa tento rok promenádovali v tričkách Versace či celé družstvo slovenských hokejistov a futbalistov, ktorí na obdiv vystavujú svoje „Gucci“ a „Givenchy“.

Raperka Nicki Minaj pred prehliadkou Fendi v... Foto: Profimedia
Raperka Nicki Minaj pred prehliadkou Fendi v Miláne. Raperka Nicki Minaj pred prehliadkou Fendi v Miláne.

Niečo je síce na hranici vkusu, niečo v sebe nesie absolútny prvý plán, ale je skvelé, ak sa tvorcom podarí aj kolekcia, ktorá sa pohráva s motívom logo-mánie a zároveň je trendová, zaujímavá a má v sebe aj trošku vtipu. To sa zatiaľ vo Fendi podarilo na jednotku. A vzhľadom na ceny tohto ateliéru sa ako bonus ráta aj moment (ne)dostupnosti. Fendi mánia skrátka nemôže ovládnuť úplne každého. A to vlastne tiež poteší…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nicki Minaj #móda #trend #Fendi #Gigi Hadid #Priyanka Chopra #logománia #mánia #Fendi Mania

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....