Gaštan ako pomocník pre pokožku? Neuveríte, ale toto dokáže!

V kozmetickom priemysle sa už pracovalo naozaj so všeličím. Prírodné ingrediencie hrajú prím, výťažky z nich sa o pleť či vlasy starajú. Vedeli ste však, že novým "zázrakom" je v tomto smere gaštan?

27.09.2018 15:00
gaštany, pečené gaštany, jeseň Foto:
S gaštanmi sa pracuje aj v kozmetike určenej na ošetrenie pleti tváre či kože tela.
debata

Základná formulka znie – antioxidačný potenciál. Tým disponuje plod stromu, s ktorým sa mnohí z nás v detstve hrávali v škole a vyrábali rozličné figúrky, nadostač.

Výsledkom je, že výťažka z gaštana jedlého obsiahnuté v kozmetike, bojujú s voľnými radikálmi a bránia oxidačným prejavom v koži. Aj preto sa udomácnil medzi ingredienciami, ktoré s obľubou využívajú kozmetické značky.

Popri tom sa gaštan podieľa aj na zlepšení hydratácie pokožky, jej spevnení a celkovej ochrane. Skvelú rolu hrá aj v prípade boja proti prvým známkam starnutia.

Telu ho môžete dopriať v šampónoch, sprchovacích mydlách či telových mliekach. Alternatívou je však aj gaštanový olej, ideálne v bio kvalite, ktorým môžete pokožku ošetrovať večer pred spaním, prípadne ho aplikovať na extrémne suché alebo poškodené miesta.

Náš tip:
Viacúčelový krém Oriflame s výťažkom z gaštana. Predáva sa za 6,90 eura a podporuje regeneráciu kože, jej ochranu a hydratáciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #kozmetika #pokožka #antioxidanty #gaštan

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...