Trikrát biely jogurt ako bojovník s nedokonalosťami ženskej krásy

Na prvé vrásky či problémy s lupinami vyskúšajte masky s obsahom bieleho jogurtu.

24.09.2018 13:00
pleťová maska, kozmetika Foto:
Biely jogurt je skvelým pomocníkom v starostlivosti o ženskú krásu - o pokožku aj o vlasy.
debata

Biely jogurt ako maska proti lupinám

Prírodný biely jogurt pomáha upokojiť pokožku hlavy. Jogurt jemne vmasírujte na pokožku a potom nechajte pôsobiť 15 minút. Účinok môžete zvýšiť aj zábalom, kedy vlasy po aplikácii jogurtu ešte zabalíte do fólie a uterátu. Po stanovenom čase umyte jemným šampónom. Kúru opakujte dva razy týždenne, kým nespozorujete zlepšenie problému s tvorbou lupín.

Biely jogurt pri problematickej pleti

Biely jogurt obsahuje antibakteriálne aj antifungicídne zložky, ktorými pomáha v boji s akné. Do bieleho jogurtu pridajte pár kvapiek 100 percentného olejčeka tea tree, ktorý sa odporúča práve na staroslivosť o problematickú pokožku vďaka jeho silným antiseptickým, protiplesňovým a antimikrobiálnym účinkom. Masku naneste na tvár a nechajte pôsobiť 20 minút, potom zmyte vlažnou vodou a kožu ošetrite hydratačným krémom.

Biely jogurt pri prvých vráskach

Tu pomôže okrem bieleho jogurtu aj zrelé avokádo, ktoré je vďaka „dobrým“ tukom skvelým pomocníkom v boji s prvými vráskami. Pokožke avokádo pomáha nielen zvnútra, ale aj zvonku. Stačí, ak zmiešate pár lyžíc jogurtu s polovicou roztlačeného zrelého avokáda, ktoré ste predtým ošúpali. Masku naneste na tvár a nechajte pôsobiť 15 až 20 minút, následne zmyte a pleť ošetrite výživným krémom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #akné #pokožka #jogurt #lupiny

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...