Slovenský dizajn vo Viedni! Sršňová priniesla Fullove, vyslúžila si aplauz

Slovákom je už známa, tentoraz sa s vlastnou kolekciou pokúsila teda ohúriť v susednom Rakúsku. Dizajnérka Lenka Sršňová si vyslúžila aplauz publika na nedávnom týždni módy.

18.09.2018 17:01
debata
Modelka v kreácii z dielne slovenskej... Foto: MQVFW
Modelka v kreácii z dielne slovenskej dizajnérky Lenky Sršňovej na týždni módy vo Viedni. Modelka v kreácii z dielne slovenskej dizajnérky Lenky Sršňovej na týždni módy vo Viedni.

Známa slovenská návrhárka a držiteľka ceny za dizajn priniesla do metropoly Rakúska svoju kolekciu Fullove, ktorú predstavila v Bratislave už minulý rok v októbri na podujatí Fashion LIVE!, ktorého zástupcovia sa podieľali aj na organizácii rakúskej prehliadky. Pomohol aj Slovenský inštitút vo Viedni.

Modelka v kreácii z dielne slovenskej...
Modelka v kreácii z dielne slovenskej...
+8Modelka v kreácii z dielne slovenskej...

S menšími úpravami sa rakúske a medzinárodné publikum dočkalo takmer všetkých kúskov, ktoré Sršňová v rámci kolekcie inšpirovanej tvorbou Ľudovíta Fullu navrhla.

„Na viedenskom móle som sa cítila naozaj svetovo,“ skonštatovala nadšene Sršňová. „Prekvapil ma veľký záujem a účasť viedenských divákov a veľmi oceňujem aj fanúšikov zo Slovenska, ktorí si prišli kolekciu vychutnať až do Viedne. Potešili ma pozitívne reakcie jednotlivcov aj profesionálov z brandže a vlna nadšenia po prehliadke bola naozaj silná,“ pokračovala dizajnérka.

zväčšiť Modelka v kreácii z dielne slovenskej... Foto: MQVFW
Modelka v kreácii z dielne slovenskej dizajnérky Lenky Sršňovej na týždni módy vo Viedni. Modelka v kreácii z dielne slovenskej dizajnérky Lenky Sršňovej na týždni módy vo Viedni.

Bolo zaujímavé pozorovať reakcie hostí a návštevníkov prehliadky, ktorá sa konala v sobotu v jednom z atraktívnych časových slotov. Pri prvých modeloch sa na tvárach niektorých objavili úsmevy, iných prekvapila výrazná farebnosť a vzorovanosť, ktorá je pre Sršňovú typická, ale v podobných formách sa v móde až tak často nevyskytuje.

Záver šou bol už naozaj o tom, že si niektorí diváci obdivne pošuškávali nad kreáciami, ktoré sú určené na denné nosenie, ale ponúkajú aj alternatívu večerného odevu.

zväčšiť Dizajnérka Lenka Sršňová s modelkou v závere... Foto: MQVFW
Dizajnérka Lenka Sršňová s modelkou v závere svojej prehliadky na týždni módy vo Viedni. Dizajnérka Lenka Sršňová s modelkou v závere svojej prehliadky na týždni módy vo Viedni.

Počas sobotňajšieho programu vo Viedni sa konala aj prehliadka bulharskej rodáčky udomácnenej vo Viedni Anelie Peschev. Dizajnérka predstavila mimoriadne ženskú a elegantnú kolekciu, ktorej záver patril herečke a modelke Keire Chaplinovej. Tú do Viedne pritiahol ďalší Slovák – manažér Miro Šimonič, ktorý je známy tiež ako osobný manažér Adriany Sklenaříkovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Viedeň #Lenka Sršňová #Ľudovít Fulla #týždeň módy

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...