Prvé šediny na obzore? Ako proti nim zabojovať?

Kto by to nepoznal. Ten šokujúci moment, kedy si zbadáte prvý šedivé vlasy v zrkadle. Vek častokrát nehrá žiadnu rolu.

21.09.2018 13:00
šedivé vlasy - sivé vlasy - šediny -... Foto:
Šediny naše preklínané... Netýkajú sa len starších žien.
debata (2)

Pretože niektorí ich majú hneď po dvadsiatke a nie je to nič nezvyčajné. Skoré šedivenie často súvisí s viacerými faktormi. Dobré je, že existujú tipy a triky, ako sa prvých šedín zbaviť.

Hlavný vinník

Keď telo prestane s produkciou vlasového farbiva, je to niekedy geneticky podmienené. Sú ľudia, ktorí si v dvadsiatke nájdu na hlave šedivý vlas, iní zas ešte vo vysokom veku majú svoju pôvodnú farbu vlasov. V priebehu času telo produkuje čoraz menej melanínu, ktorý je zodpovedný za farbu vlasov. Tento stav je celkom normálny. Často sa však sivé vlasy objavia aj u mladých. Hlavnými vinníkmi sú v tomto prípade stres a nezdravá strava. Prvé sivé vlasy sa často objavujú na spánkoch. Pravidelné farbenie v kaderníctve nie je jedinou možnosťou, existujú nejaké domáce prostriedky, ktoré vlasom rýchlo vrátia šmrnc.

Maskara na vlasy

Ak potrebujete rýchlu pomoc a nechcete si farbiť všetky vlasy alebo nemáte čas na kaderníka, najlepšie pomôže vlasová maskara. Podobá sa na klasickú riasenku. Aplikátor štetca uľahčuje ľahko dosiahnuť jednotlivé sivé vlasy. Farbenie trvá len niekoľko sekúnd a výsledkom je harmónia. Je umývateľný, podobne, ako pri bežnej riasenke.

Masáž hlavy

Aj masáž hlavy pomôže, keď sa objavia prvé šediny. Prekrvenie pokožky sa postará o lepšiu štruktúru pokožky hlavy a posilní vlasy. Pomôže už pár minút ráno a večer. Kto chce ušetriť čas, môže kombinovať masáž s umývaním vlasov.

Znížiť úroveň stresu

Stres sám o sebe síce nezapríčiní šedivé vlasy, ale podporí ich vývoj. Najlepšie je znížiť jeho úroveň pohybom, meditáciou alebo vyššie uvedeným masážnym programom. Bylinkové čaje, teplé kúpele a digitálny detox pomôžu rýchlo sa upokojiť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #šediny #stres #meditácia #melanín #masáž hlavy #spánky

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...