Karolína Chomisteková: Som dievča z Oravy, vždy sme jedli bio

Po lete si telo a pokožka žiadajú trocha inú starostlivosť. A svoje o tom vie aj riaditeľka súťaže krásy Miss Slovensko, Karolína Chomisteková.

12.09.2018 17:00
Karolína Chomisteková Foto: ,
Riaditeľka súťaže Miss Slovensko, Karolína Chomisteková.
debata

„V lete dávame pokožke aj vlasom zabrať, najmä, čo sa týka slnka či slanej vody. Po lete by mala nasledovať akási zvýšená starostlivosť o krásu, aj vzhľadom na blížiacu sa zimu, ktorá zasa kožu veľmi vysúša. Ak si na letnej dovolenke doprajem akýsi voľnejší režim, potom to sama sebe vynahradím. Ide o rovnováhu, ktorú by sme mali dodržiavať aj v tejto oblasti,“ opisuje Miss Slovensko z roku 2013.

Opatrná je aj pri nákupe kozmetiky, ktorú si aplikuje na svoje telo. „Zvlášť si dávam pozor na obsah parabénov, pretože tie nerobia mojim vlasom dobre. Pár razy sa mi stalo, že som siahla po naozaj drahej kozmetike, ale následne som na koži spozorovala alergiu,“ dodáva Chomisteková a pokračuje: „Takisto si v obchode prečítam aj informácie o tom, či je napríklad obal výrobku recyklovateľný.“ Pri práci modelky je celkom prirodzené, že o svoj vzhľad sa musí poctivo starať. „Pleť mám často zaťaženú mejkapom, pri úprave vlasov sa takisto veľakrát používajú rôzne stylingové prípravky, preto sa snažím venovať staroslivosti zvýšenú pozornosť.“

Podobne ako pri nákupe kozmetiky si dáva pozor aj pri nákupe potravín. „Snažím sa vyberať slovenské výrobky, podporovať našu výrobu. Ak mám možnosť, kúpim si radšej jogurt či sirup, ktoré sa vyrobia u nás, nie v zahraničí,“ opisuje Chomisteková. Z domu mala výborné základy, čo sa stravy týka. „Môj otec podniká v oblasti poľnohospodárstva, vždy sme jedli produkty od nás, z Oravy, od vajíčok cez mäso až po chlieb, ktorý sme si dávali piecť v malej miestnej pekárni, takže naša rodina sa vždy stravovala v podstate bio. Teraz, keď žijem v Bratislave, si najčastejšie varím sama a radšej nedám do svojho tela nič, akoby som si mala dať niečo, čo by môjmu telu neosožilo.“

Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína... Foto: Nature Box
Karolína Chomisteková Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková (vpravo) sa stala ambasádorkou značky Nature Box.

V priebehu augusta mala Karolína Chomisteková možnosť testovať novú starostlivosť o telo a vlasy Nature Box, kozmetiky vyrobenej na prírodnej báze s obsahom za studena lisovaných olejov bez umelých farbív či silikónov. Po otestovaní produktov sa stala ambasádorkou spomínanej značky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #modelka #Karolína Chomisteková #Miss Slovensko #kozmetika

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...