Bellucci, Němcová aj Pavlíková: Bodky sú pre dámy každého veku, pozrite!

Dievčenská frivolnosť, neha či rozmarnosť, hravosť aj elegancia - do bodkovaného vzoru na odeve sa toho zmestí naozaj veľa.

11.09.2018 07:00
debata
Herečka Joanne Froggatt na 75. ročníku...
Herečka Amy Ryan na premiére filmu Beautiful...
+4Herečka Kate Bosworth kráča po ulici v New Yorku.

Hoci niektoré dámy sa zvyknú vyhýbať tejto obľúbenej potlači, nájde sa dosť takých (aj známych), ktoré sa bodkovaných dezénov neboja – práve naopak.

Pravdou je, že s bodkami treba byť trošku opatrní, aby výsledok nepôsobil príliš detinsky alebo napríklad snaživo. Je vecou strihu, alebo zvolenej farebnej kombinácie a veľkosti bodkovaného vzoru, ako na dámach vypáli.

Azda úplnou ukážkou výsledku na jednotku je Talianka Monica Bellucci a jej červená kreácia s čiernymi bodkami od Dolce & Gabbana. Zmyselnosť a zrelá krása sa v kombinácii s týmito šatami snúbi v príťažlivom cel­ku.

Omnoho hravejšie pôsobia trenčkotové šaty, ktoré si nedávno na festival v Benátkach obliekla Joanne Froggatt – herečka známa najmä zo seriálu Panstvo Downton. Výsledok však rozhodne potešil oko a zaujal.

Pri Froggattovej, ale napríklad aj slovenskej herečke Eve Pavlíkovej vidieť, ako často dámy skúšajú vytvoriť farebný kontrast pri nosení bodkovaného vzoru pomocou výrazne farebných doplnkov ako je obuv. Nie je to na závadu, ale pravdou je, že červená farba pôsobí trochu prvoplánovo. Omnoho zaujímavejší môže byť kontrast s metalickými dezénmi, ale napríklad aj s kontrastom v podobe prúžkov či florálneho motívu na kabelke alebo topánkach.

Česká topmodelka Pavlína Němcová aj herečka Amy Ryan ukazujú, ako je možné zapojiť bodky aj do večernej garderóby. Je to hravé, je to občas na hrane, ale výsledok funguje. My si len dovolíme pripomenúť, že v tomto prípade je vhodnejšia stávka na menšie bodky a nie výrazné geometrické tvary.

Monica Bellucci

Herečka Monica Bellucci miluje bodky už roky.... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Herečka Monica Bellucci miluje bodky už roky. Na zábere z roku 2014. Herečka Monica Bellucci miluje bodky už roky. Na zábere z roku 2014.

Joanne Froggatt

Herečka Joanne Froggatt na 75. ročníku... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Herečka Joanne Froggatt na 75. ročníku filmového festivalu v Benátkach. Herečka Joanne Froggatt na 75. ročníku filmového festivalu v Benátkach.

Pavlína Němcová

Česká modelka Pavlína Němcová  počas finálového... Foto: Schwarzkopf Elite Model Look
Pavlína Němcová Česká modelka Pavlína Němcová počas finálového večera modelingovej súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2018.

Amy Ryan

Herečka Amy Ryan na premiére filmu Beautiful... Foto: SITA/AP, Nathan Denette
Herečka Amy Ryan na premiére filmu Beautiful Boy počas festivalu v Toronte. Herečka Amy Ryan na premiére filmu Beautiful Boy počas festivalu v Toronte.

Paris Hilton

Boháčka Paris Hilton na prehliadke módneho... Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Boháčka Paris Hilton na prehliadke módneho ateliéru Monse. Boháčka Paris Hilton na prehliadke módneho ateliéru Monse.

Eva Pavlíková

Na akcii DOD nechýbala ani herečka Eva Pavlíková. Foto: TV Markíza
Na akcii DOD nechýbala ani herečka Eva Pavlíková. Na akcii DOD nechýbala ani herečka Eva Pavlíková.

Kate Bosworth

Herečka Kate Bosworth kráča po ulici v New Yorku. Foto: Profimedia
Herečka Kate Bosworth kráča po ulici v New Yorku. Herečka Kate Bosworth kráča po ulici v New Yorku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Monica Bellucci #Kate Bosworth #Eva Pavlíková #trend #vzor #inšpirácia #oblečte sa podľa #bodky #Pavlína Němcová #jeseň 2018

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....