Jediný spôsob, ako predĺžiť bronz o štyri týždne

Keď sú dni viditeľne kratšie a noci chladnejšie, začne na nás dopadať smútok. Horúčava je minulosťou a naša opálená pokožka je každým dňom bledšia a bledšia.

10.09.2018 15:00
žena, tvár, pokožka, opálenie, pleť Foto:
Jojobový olej dodá koži vláčnosť bez lesku, ženy s extrémne suchou pokožkou by mali siahnuť po výrobkoch s hyalurónom.
debata

Podľa odborníčky prírodnej kozmetiky, Caroline Lengfeldner je to prirodzený proces, pretože vrstvy pokožky sa neustále obnovujú. Môžeme však ešte využiť septembrové slnko alebo domáce solárium a vytvoriť si pekný tón pleti, ktorý vydrží až štyri týždne.

Peeling

Dôležité je najskôr telo poriadne peelingovať. Síce to znie paradoxne, pretože pleť bude v dôsledku odstraňovania pleťových šupín ešte bledšia. Ale bude opäť receptívna.

Pri peelingu nepoužívajte agresívne prostriedky. Tie, čo obsahujú morskú soľ, odborníčka neodporúča, kryštáliky soli sú totiž príliš ostré. Lepšou voľbou je horská soľ, je jemnejšia. Najlepšie fungujú peelingy s obsahom jojobového oleja.

Telový olej namiesto opaľovacieho krému

Septembrové slnko nie je také intenzívne, normálnej pokožke stačí prírodný telový olej. Najlepší je dvojfázový výrobok, ktorý zároveň chráni a zvlhčuje. Dôležité je, aby mali zložky regeneračný účinok a prenikli do pokožky, nezostali len na povrchu.

Použite len telový bio olej

To, čo by malo pôsobiť regeneračne, musí vsiaknúť do kože. Výrobok musí byť preto absolútne bez chemických látok, aby sa predišlo alergickým reakciám. Najlepšie sú výrobky, ktoré prenikajú do hlbších vrstiev kože, napríklad zmes mandľového oleja s astaxantínom. Normálnej pokožke poskytuje táto kombinácia dostatočnú ochranu proti UV žiareniu a dostatočnú vlhkosť, aby udržiavala pokožku pružnú aj počas opaľovania.

Aloe vera, jojobový olej a hyalurón

„Pri normálnom až intenzívnom UV žiarení máme najlepšiu skúsenosť s produktmi, ktoré obsahujú aloe vera,“ vraví odborníčka. Zmes jojobového oleja, aloe vera a vitamínu E pôsobí chladivo a upokojujúco. Jojobový olej dodáva koži vláčnosť bez lesku. Ženy s extrémne suchou pokožkou by mali siahnuť po výrobkoch s hyalurónom, ktoré ju hydratujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slnko #regenerácia #bronz #opaľovanie #peeling #jojobový olej

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...