Zázračný horčík? Pre pleť je unikátny pomocník, aj problematickú

Je to jedna z dôležitých látok pre život a životné funkcie, ale okrem tých zdravotných benefitov sa horčík môže pýšiť aj vlastnosťami, ktoré pomáhajú kráse.

31.08.2018 07:00
maska, pokožka, žena Foto:
Pokožke prospievajú výrobky s obsahom horčíka, hoci lepšie je užívať ho aj zvnútra.
debata

Hoci horčík zvykneme užívať pri problémoch s trávením, alebo pre lepšiu regeneráciu svalov, jeho sila spočíva aj v tom, že obmedzuje zápalové procesy a pomáha pokožke.

Viacerí odborníci sa zhodli na tom, že benefity horčíka ocenia aj osoby s problematickou pleťou a sklonmi k akné. Táto látka dokonca preukázala pozitívne vlastnosti pri pravidelnom užívaní aj v rámci extrémnych prejavov akné.

Na trhu sa síce nachádza dostatok kozmetických produktov s horčíkom ako pridanou ingredienciou, no lekári a výživoví odborníci radia pridať horčík aj v podobe doplnkov výživy a zvnútra. V tele sa totiž horčík absolvuje výrazne lepšie, ako priamo na pokožke a údajne sa podieľa až na troch stovkách rozličných fyziologických procesov v našich orgánoch.

S horčíkom teda rozhodne nešliapnete vedľa ani vtedy, ak žiadne problémy s pokožkou nemáte. Jeho užívanie však môže kvalitu pleti ešte zlepšiť, dochádza k postupnému rozjasneniu, zlepšeniu elasticity a pevnosti a vyhladeniu jemných vrások. Citlivá pleť sa zase upokojí.

Náš tip:

Hĺbková čistiaca maska Omorovicza.
Vyskúšajte hĺbkovú čistiacu masku Omorovicza Deep Cleansing Mask, ktorá je bohatá na vápnik, horčík, zinok a meď a obsahuje tiež maďarskú liečivú vodu a termálne bahno z termálneho jazera Héviz. Výsledky sľubuje už po prvom použití, pleťová maska pokožku zmatní a zjednotí tón. Za 80 eur predáva Beautysecret.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #pleť #pokožka #horčík

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...