ABC dokonalého mejkapu? 3 zásady, ktoré by ste mali poznať

V lete možno pracujeme s krycími bázami menej, ale leto netrvá večne. Navyše, nalíčiť si tvár a vyrovnať nedokonalosti potrebuje každá dáma aspoň raz za čas.

24.08.2018 09:00
Dokonale nalíčená, no pritom akoby nahá pleť.... Foto:
Základom pri nanášaní mejkapu je hladká, zdravá pleť.
debata

Pri výbere mejkapu platí, že sa musíte orientovať na základe kvality a kondície vašej pokožky, rozhoduje typ, ale aj to, čo je vám príjemné. Pre niekoho viac fungujú ľahučké mejkapy, ktoré sú ako závoj a tvár len jemne prekryjú. Iné dámy majú rady výraznejšie a hutnejšie bázy, ktoré pleť dokonale vyladia a zjednotia. Pozor však na to, aby ste netvorili masky, to je jedna z vecí, ktorej radia odborníci vyhnúť sa.

Pri používaní mejkapu platí niekoľko základných pravidiel. Možno ich máte v malíčku, možno nie, ale zopakovať si ich neuškodí určite.

A.

Základom je zdravá, hladká a hydratovaná pokožka. Pred každým nanášaním krycieho krému by ste mali pleť vyčistiť. Raz za týždeň jej doprajte aj píling alebo masku, ktorá ju zbaví odumretých buniek a vyhladí ju. Je dobré vyhnúť sa tomu, aby sa mejkap „lepil“ na vrchnú vrstvu pokožky. Počas dňa sa potom stáva, že sa hrudkovatie alebo vytvára výrazné záhyby. V čistej a ošetrovanej pleti mejkap zjednoducuje, ale zároveň preniká aj do kože.

B.

Niektoré dámy majú radšej nanášanie mejkapu prstami, iné uprednostnia hubku. Už pár mesiacov je však hitom používanie mejkapovej kefky. Áno, ide o akýsi štetec s vysokým počtom vlasov, ktoré sú také husté, že sa s nimi skvelo pracuje aj pri nanášaní mejkapovej „tekutej“ bázy. Odborníci si chvália, ako podobné produkty dokáže mejkap na pleti krásne naniesť a zjednotiť. Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek cestu, nezabúdajte na jedno – silné vrstvy krycej bázy nesvedčia pleti a ani vám. Vždy sa snažte nanášať krycí krém tak, aby výsledný efekt bol akoby „do stratena“ a jednotný.

C.

Platí to obzvlášť v lete, ale trend čo najjemnejšieho prekrývania je populárny vo všeobecnosti. Mnohé ženy si pomocou mejkapu vytvárajú každý deň novú „tvár“ – je to podobné akoby si na pleť nanášali masku. Takému niečomu sa skúste vyhnúť. Krycia báza by mala zamaskovať nedokonalosti a nanášať ju môžete len na vybrané miesta. Dôležité je však pracovať dôkladne s rozotretím farebného tónu. Fixovať a dodávať finálny vzhľad môžete potom s pomocou púdra. Aj ten však často stačí len na maskovanie lesku T-zóny. Zvyšok pleti môžete nechať žiariť a dýchať.

Pleťový a telový mejkap Dior Backstage Face &...
Podkladová báza pre suchú pleť Top Secrets...
+7Hydratačný antioxidačný mejkap Skin Match...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #pleť #zásady #mejkap #krytie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...