Trendy novej sezóny? Krátky prehľad v 3 bodoch, ktorý by ste mali ovládať!

Nové módne trendy prinášajú nezvyčajné kombinácie a prelínanie štýlov. Športové kusy odevu ako mikiny a tepláky prenikajú do formálneho šatníka, luxusné materiály sa nosia v ležérnom štýle.

23.08.2018 07:00
debata
Denimový materiál, využitie námorníckej modrej,... Foto: archív značky
móda, trendy, jeseň, zima 2018 Denimový materiál, využitie námorníckej modrej, ale aj modročiernej farby, bohatá štruktúra materiálov - aj to sú trendy na jeseň a zimu 2018, na snímke v podobe z lookbooku ku kolekcii H&M Studio.

Typickým hybridným kúskom sú tepláky elegantného vzhľadu, ktoré je možné kombinovať aj so sakom a ktoré sa už nejaký čas v dámskom šatníku pohybujú. Teraz podobných kúskov pribudne ešte viac. Na nedávnom veľtrhu Styl a Kabo v Brne sa objavili aj módne trendy pre tohtoročnú jeseň a zimu, vyberáme z kľúčových prvkov, ktoré sa na jeseň objavia na pultoch obchodov aj v módnych magazínoch.

Kombinácie a detaily

Podľa odborníkov sa kombinujú luxusné materiály s technickými tvarmi a funkčnými strihmi. Autenticitu čerpajú v tradičných kockovaných vzoroch a robustných pleteninách. Nešetrí sa na detailoch: módu zdobia nášivky, ornamenty, flitre, strapce, krajkové goliere, rovnako ako funkčné vrecká, zipsy a sťahovacie šnúrky. Medzi obľúbené doplnky sa vracajú barety, drobné šatky, ale aj ľadvinky nosené krížom cez telo.

Návrat v doplnkoch slávia baretky. Vo farebnici... Foto: archív značky
móda, trendy, jeseň, zima 2018 Návrat v doplnkoch slávia baretky. Vo farebnici sa objavuje tehlová, oranžová, spálená oranžová či červenohnedá. Look na obrázku z dielne značky Lindex.

Farby

Módnymi farbami pre jeseň a zimu sú spálená oranžová, červenohnedá a rôzne odtiene hrdze a hliny, ako akcent sa uplatňuje žltá alebo svietivá oranžová. Alternatívou k ostro bielej je šedobiela a silne sa presadzuje námornícka modrá. Klasickú čiernu môže nahrádzať modročierna, tmavo hnedá a olovnatá sivá.

Materiály

Kráľom látok je zamat, najnovšie tiež na obuvi a doplnkoch, žiaduci luxusný vzhľad má aj satén alebo žakár. Vracia sa menčester, kocky, leopardie, tigrované aj zebrie vzory, v kurze zostávajú grafické dizajny a rôzne originálne potlače.

Kárované materiály zostávajú v kurze, dopĺňa... Foto: archív značky
móda, trendy, jeseň, zima 2018 Kárované materiály zostávajú v kurze, dopĺňa ich kontrast materiálov a tiež využitie luxusných prvkov v dennej móde či športových prvkov v móde spoločenskej. Look na obrázku z kolekcie Reserved.

Predpovede módnych trendov sú pomerne presné, odborníci sa málokedy pomýlia. Módne trendy ale neznamenajú žiadny diktát, dôležitejší je originálny mix štýlov a individuálne vyjadrenie vkusu. Ľudia sa tiež stále viac obracajú k trvalým hodnotám, nechcú podliehať trendom, radšej si kúpia menej vecí, ale zato kvalitnejších a trvanlivejších.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #trend #štýl #mix #ležérnosť #diktát #zamat #Prelínanie #jeseň 2018

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...