Aké farby pristanú opálenej pokožke? Trendy v líčení hovoria takto...

Líčenie by sa malo prispôsobovať odtieňu pleti. V lete síce po dekoratívnych farbičkách siahame menej, ale ak už áno, toto by ste mali vedieť.

22.08.2018 09:30
letné líčenie - farba - produkt - tvár Foto:
Pri opálenej pleti to môžete skúsiť aj s neónovými očnými tieňmi.
debata

Pri opálenej tvári sa oplatí pracovať s konkrétnymi odtieňmi. Najmä, ak ste na dovolenke naozaj chytili bronzový odtieň a vaša pleť už nie je ako biely alabaster, ktorým sa pýši v zime.

Oči

Tmavšia pokožka je skvelým plátnom pre výrazné farby. Letné líčenie síce zvykne bývať jemnejšie a nežnejšie, ale pokojne to môžete skúsiť aj s výraznou farbou ako je oranžová, modrá, zelená či tehlová a ružová. Pokiaľ tak urobíte, zvyšok pleti už nedekorujte. Aj pery by mali zostať prirodzené. Viečka zvýraznené farebnými extraktmi vyniknú oveľa viac. Výrazným farbám sa však vyhnite, ak máte zapadnuté viečka. Farebnosti sa nebráňte ani pri očnej linke či maskare – práve leto je obdobím experimentov a hravosti. Modrá či zelená linka nad očami alebo farebné mihalnice na opálenej tvári vyniknú. Ďalšou z možností je potom lesk a luxus stelesnený metalickými tónmi – fungujú najmä teplejšie tóny bronzovej a zlatej.

Pery

Na jednej strane je to jemnosť a telové tóny, na druhej potom sýta červeň. Ktorá vám najviac pristane, musíte zistiť sama – vyskúšať treba aspoň pár odtieňov. Inak funguje červená na svetlej pokožke a inak na opálenej pleti. Ale jedno je isté – aj pri bronzovej pokožke funguje červený rúž na jednotku. Vyhnite sa však kontúrke alebo príliš hutným textúram, ideálny je lesk alebo tzv. tint.

Líca

Prekvapuje vás, že odborníci radia bronz? Jasné, opálenú pleť by ste mali ešte zvýrazniť a na to slúžia práve trblietavé a rozjasňujúce púdre. Efekt opálenia môže podporiť aj perleť v dekoratívnych prípravkoch.

Nechty

Hoci sa netýkajú priamo opálenej tváre, aj pokožka na rukách má inú farbu v lete ako v zime. O nechtoch sme písali nedávno a platí už uvedené (čítajte viac tu) – v lete sa oplatí experimentovať aj so žiarivými farebnými tónmi, hitom sezóny sú neóny. Nebojte sa však napríklad ani sýtej modrej alebo tyrkysu. Najmä posledné dni pri vode takýto odtieň priam vynikne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #líčenie #dekoratívna kozmetika #opálenie #pery

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...