Elegancia s nádychom exotiky: Skúste zavinovacie saká ako topmodelky!

Nohavicový kostým sa vám zdá príliš oficiálny a suchopárny? Obliecť sa slávnostnejšie a zostať pri tom v nohavicovej forme, to chce nápad. Nemusíte preň chodiť ďaleko.

22.08.2018 07:00
debata
Topmodelka Martha Hunt (vpravo) na zábere s... Foto: SITA/AP, Steve Parsons
Topmodelka Martha Hunt (vpravo) na zábere s kamarátkou Lily Collinsovou. Topmodelka Martha Hunt (vpravo) na zábere s kamarátkou Lily Collinsovou.

Už niekoľko sezón sa s obmenami vracia trend takzvaného pyjama looku. Ide často o jemné materiály, ktoré splývajú na tele, sú lesklé, vzorované a spoločne tvoria dojem akejsi luxusnej večernej garderóby. S tým rozdielom, že sa nenosia do postele, ale priamo do spoločnosti.

Aj rok 2018 ukázal, že dámy si môžu podobné kúsky dovoliť aj na najprestížnejšie podujatia. Napríklad topmodelka Neelam Gill si podobný kúsok, kombináciu ľahkého zavinovacieho saka na prepásanie a širokých nohavíc, obliekla priamo do Buckinghamského paláca. Jej kolegyňa Martha Hunt zase zvolila „pyžamový“ komplet na turnaj v konskom póle pod značkou Cartier.

Dámsky kimonový kostým z dielne značky Topshop,...
Kimonový kabátik značky H&M, predáva sa za...
+6Kimonový kabátik a široké nohavice s identickým...

To sú azda dosť rozumné dôvody, prečo vyskúšať podobný model „spoločenskej“ módy na spôsob pyžam a kimon aj na Slovensku, čo poviete?

Pár kúskov nájdete už v končiacich sa výpredajoch, ale značky ponúkajú aj nové verzie. Trendom sa stávajú kratšie nohavice. Ich šírka však zostáva. Práve uvoľnenosť na jednej strane a zároveň elegantný dojem na strane druhej dodáva týmto kúskom štýl.

Topmodelka Neelam Gill si obliekla zavinovací... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Neelam Gill Topmodelka Neelam Gill si obliekla zavinovací nohavicový kostým aj do Buckinghamského paláca.

Kombinovanie je pomerne jednoduché. Ak chcete, siahnite po lodičkách alebo sandálikoch, ale omnoho efektnejšie budú nazúvacie šlapky, ktoré navodia dojem sultánovho paláca či gejšovskej komunity. Kabelky zase môžu mať rozličné formy, dlhé remienky, strapce, skúste napríklad populárny tvar kovovej gule či oválu a výsledok bude na jednotku. Hrať s módou sa oplatí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #spoločenská móda #Martha Hunt #kimono #pyžamový trend #zavinovanie

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...