Voda je základ pre príťažlivú pleť. Ale koľko vlastne?

Voda je kľúčová pre kvalitu života a už roky sa píše o tom, že sa podpisuje aj na našom vzhľade.

15.08.2018 17:00
pitie, voda, pitný režim, smäd Foto:
Voda je dobré, ale priveľa nám jej môže skôr škodiť.
debata

Práve dostatok vody zlepšuje pružnosť pokožky, jej jas či pevnosť. Ale všetkého môže veľa škodiť. Mnohí odborníci upozorňujú na to, že súčasným trendom je u niektorých jednotlivcov zavodňovanie, čo sa môže následne podpísať na množstve zdravotných problémov. Nehovoriac o tom, že ani vzhľad nie je ukážkový, lebo telo zadržiava vodu a je opuchnuté.

Nájsť tú správnu mieru je vlastne nemožné, pretože platí individuálne pravidlo jednotlivca. Každé telo potrebuje trochu iné množstvo. Zabúdať nemožno ani na fyzickú záťaž či výdaj. Tí, ktorí sa napríklad denne potia vo fitness centre, alebo pri manuálnej práci, musia vody doplniť viac ako ostatní.

Ak sa však budeme pohybovať v mantineloch vody ako pomocníka pri udržaní príťažlivej pokožky, jednoduchý trik platí, že by sme mali denne prijať zhruba osem pohárov vody. Neráta sa do toho alkohol. Naopak, časť vody ako bonus prijímame aj vďaka strave a na to netreba zabúdať.

Ideálnou kombináciou potom pre pokožku je kombinovanie pitného režimu s vhodnými potravinami, ktoré sú preukázateľne pozitívne pre stav pleti, jej jas či elasticitu. Ide najmä o bobuľové ovocie, ale aj zeleninu s vysokým obsahom vitamínu C. Dôležitý je tiež príjem omega 3 mastných kyselín, ktoré prinášajú do tela zdravé tuky a potom napríklad jedál s protizápalovými účinkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #Telo #pleť #pokožka #množstvo

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....