Ženy sa sprchujú menej ako muži, tvrdí prieskum. A dôvod? Bizarný!

Zvykne sa tvrdiť, že pri osobnej hygiene sú na tom horšie muži. Ako však ukázal nedávno prieskum realizovaný za hranicami, opak môže byť pravdou.

15.08.2018 07:00
sprcha, sprchovanie, striedavá sprcha Foto:
Sprcha je zdravá a dôležitá, ako často ju absolvujete vy?
debata (4)

Prieskumy, ktoré sa realizovali vo Veľkej Británii a USA ukázali, že každodenné sprchovanie nie je automatické pre všetky ženy. Dennú hygienu potvrdilo len 19,3 percenta žien, ale až 40 percent amerických mužov.

Vo Veľkej Británii až 57 percent žien priznalo, že majú dni, keď sa skrátka neosprchujú. Dôvodom má byť veľká časová vyťaženosť a následná únava. Mnohým vraj bráni osprchovať sa večer pred spaním.

Zaujímavé a pritom vlastne trochu bizarné je aj riešenie, ktoré britské a americké ženy „vynašli“. Namiesto toho, aby strávili pár minút v sprche a vodou a sprchovacím gélom či mydlom zo seba zmyli nánosy dňa, urobia to radšej pomocou vlhkých utierok.

zväčšiť Výber sprchovacích a umývacích prípravkov. Foto: archív značiek
Bez Výber sprchovacích a umývacích prípravkov. Výber sprchovacích a umývacích prípravkov.

Prieskum, z ktorého citovala značka Oriflame, tiež tvrdí, že ženy majú veľký problém s každodenným odličovaním. Niektoré uviedli ako dôvod, že sa obávajú, že budú menej spať. A tak, keď sa im začne driemať, nasmerujú si to rovno do postele.

Zdá sa vám to ako bizarné tvrdenie v 21. storočí? Možno sú jednotlivé čísla nadhodnotené… A možno vôbec nie. Už roky totiž prieskumy v rozličných končinách sveta potvrdzujú, že napriek osvete sa osobná hygiena či starostlivosť o pokožku a vlasy nezlepšuje.

Pokrivkáva aj zodpovednosť jednotlivcov pri ochrane kože pred slnkom či naopak vhodná opatera pri problematickej pleti. Nevedno však, či je dôvodom neznalosť jednotlivcov v danej problematike, alebo je to viac lenivosť a pohodlnosť, ktorú im jednotlivé rituály narúšajú.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #prieskum #hygiena #muži #starostlivosť #ženy #sprchovanie

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...