Tri geniálne skrášľovacie triky s avokádom

Čisté, krásne vlasy - avokádo dokáže podstatne viac ako "len" chutiť. Čo sa týka skrášľovania, nemá konkurenciu.

15.08.2018 09:30
avokádo Foto:
Vďaka antioxidantom je avokádo absolútnym zázrakom, keď hovoríme o krásnej pleti.
debata

Pleťová maska

Neskrášľuje len zvnútra, ale aj zvonka. Avokádo je bohaté na omega-3-mastné kyseliny, pýši sa aj dvadsiatimi rôznymi vitamínmi a minerálnymi látkami – preto je také zdravé. K čistému a zdravému vzhľadu však prispievajú aj cenné zložky ovocia, pretože avokádo je ozajstný zvlhčovač. Na masku stačí jednoducho roztlačiť polovicu zrelého avokáda, zmiešať s čajovou lyžičkou medu a jogurtu a naniesť na tvár. Med účinkuje antisepticky a jogurt sa postará o vyvážené pH pokožky. Po dvadsiatich minútach zmyte vlažnou vodou. Pleť bude mäkučká a hydratovaná.

Peeling

Vďaka antioxidantom, obsiahnutým v avokáde je toto ovocie absolútnym zázrakom, keď hovoríme o krásnej pleti, ktorá by mala byť pravidelne oslobodzovaná od buniek odumretej kože. V tomto prípade je peeling absolútne nevyhnutný. Na prípravu vám stačí polovica zrelého avokáda – roztlačte ju čajovou lyžičkou, pridajte hnedý cukor a lyžičku jojobového alebo mandľového oleja. Zmes naneste na vyčistenú tvár a ľahko vmasírujte. Potom zmyte vlažnou vodou. Namiesto cukru môžete použiť aj morskú soľ.

Maska na vlasy

Avokádo obsahuje veľa biotínu, preto je pre vlasy a nechty prínosom. Na krátke vlasy vám postačí polovica zrelého avokáda, na dlhé celé avokádo. Ovocie roztlačte a pridajte dve lyžice kokosového oleja a vajíčko. Naneste na suché vlasy a nechajte pôsobiť aspoň polhodiny. Potom zmyte a vlasy umyte jemným šampónom ako zvyčajne. Kokosový olej obsahuje vitamín E, ktorý vlasom dodá extra porciu vláčnosti a lesku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #vitamín E #nechty #antioxidanty #avokádo #lesk #biotín

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...