Čo o vás napovie farba laku na nechty? Toto si myslia muži!

Ani vy si nedokážete predstaviť svoje ruky bez príťažlivého farebného laku na nechty?

12.08.2018 08:00
manikura1 Foto:
K letu patrí experimentovanie. Skúste odvážne svieže farby.
debata (4)

Je to asi celkom pochopiteľné. Príkladná a pôvabná manikúra patrí medzi súčasť ženského vzhľadu a nalakované nechty sú často jedným z najvýraznejších detailov krásy rúk. Možno ste to však netušili, ale manikúra vyvoláva aj emócie alebo dokonca pomáha niektorým ľuďom robiť si závery o vás a vašej osobnosti. ä

Potvrdil to aj nedávny americký prieskum, v ktorom sa zisťoval, ako na okolie pôsobia nalakovaná nechty, ktoré farby účinkujú najviac alebo aké emócie či myšlienky evokujú jednotlivé farebné odtiene.

Hoci môžete oponovať, až 59 percent opýtaných potvrdilo, že z farby laku na nechty vyvodzuje akosi podvedome podobu osobnosti nositeľky. Dominanciou je už roky červený odtieň laku – ten najmä v mužoch vyvoláva dojem, že žena je vášnivá ale zároveň aj romantická. Ako tvrdí americký prieskum, k tejto myšlienke sa prikláňa vyše 40 percent mužov.

Ešte viac mužov si však myslí, že čierna farba na nechtoch určuje dominantnú ženskú osobnosť. Pri viacerých farebných tónoch súčasne majú muži tendenciu myslieť si, že nositeľky sú sexuálne liberálne a veľmi otvorené.

Či už budete s tým súhlasiť, alebo nie, isté je jedno – nalakované nechty patria aj k letu. A špeciálne v tomto slnečnom období majú podobu výrazných žiarivých, často priam neónových farebných tónov. Populárne sú aj netradičnejšie farby ako je zelená, oranžová či modrá alebo purpurová. Tak ako na odevoch, aj v manikúre sa objavili túto sezónu neónové farby. Na dovolenku sú ako stvorené a môžete si nimi ozvláštniť a rozveseliť inokedy decentnejšie upravené nechty.

zväčšiť Výber lakov na nechty na aktuálnu letnú sezónu. Foto: archív značiek, koláž: zg
Výber lakov na nechty na aktuálnu letnú sezónu. Výber lakov na nechty na aktuálnu letnú sezónu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #osobnosť #trend #farba #nechty #lak

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...