Predĺžiť si bronzový odtieň na koži? 4 rituály, ktoré vám v tom pomôžu

O tomto čase už má väčšina z nás letný bronzový odtieň. Otázka však znie, ako si ho uchovať čo najdlhšie?

08.08.2018 07:00
opaľovanie, slnenie, opaľovací krém Foto:
Ak už máte bronzový odtieň pokožky, mali by ste poznať pár rád, ako si ho udržať.
debata

Trikov je niekoľko, väčšinu osvedčených už možno dobre poznáte. Ale čo tak zopakovať si ich? Ak túžite po bronzovom tóne pokožke, mali by ste dbať o svoju kožu viac ako inokedy. Určite nezabúdajte na nasledovné!

Jemné umývanie

Opálená koža si žiada hydratáciu. A to najmä pri umývaní, ktoré v lete podstupujeme aj niekoľkokrát denne. V prvom rade, nepreháňajte to s kozmetickými prípravkami – niekedy postačí len čistá voda na to, aby ste sa v teple osviežili. Dobré však je telo minimálne raz denne nakrémovať kvalitným hydratačným a regeneračným mliekom či krémom. Pri sprchovaní môžete využiť benefity prípravkov s obsahom olejov, alebo jemných umývacích pien. Často obsahujú zjemňujúce zložky, ktoré pleti pomôžu. A po nich by malo nasledovať už spomenuté telové mlieko.

Ošetrenie aj s pílingom

Nie príliš často, ale raz za sedem dní to s pílingom určite môžete skúsiť. S jeho pomocou odstránite vrchnú vrstvu odumretých buniek a pomôže tak koži, aby viac vynikol jas, lesk a farebný tón. Ale pozor na príliš častý píling, ten vám zníži aj intenzitu farebného tónu.

Krémovanie

Práve krémovanie kože si zasluhuje osobitnú pozornosť. Opálená koža má tendenciu sa šúpať aj vtedy, ak ste sa poctivo natierali. Je teda dobré kožu premasťovať a zjemňovať. Na trhu sú aj prípravky s pomocou ktorých predĺžite opálenie, pretože obsahujú látky zvýrazňujúce farbu. V lete nepochybne poteší aj krém či mlieko s chladivým efektom. Vyhýbajte sa však prípravkom s vysokým obsahom konzervantov a chemických prísad. Prírodnou alternatívou sú napríklad kokosový olej alebo mandľový olej.

Ochrana aj naďalej

Hoci veľa ľudí si myslí, že ak už má základ, netreba sa ďalej natierať, alebo prejdú na veľmi nízky faktor. Omyl! Koža trpí a môže sa spáliť aj po dovolenke v Karibiku. A potom sa opäť bude šúpať (okrem toho, že jej hrozí zákerná rakovina). Takže, nepodceňujte nikdy nanášanie krému s ochranným faktorom a pokojne ho aplikujte až do záveru leta. V prípade tváre môžete aj nasledujúce mesiace. Zaujímavou alternatívou sú prípravky so SPF, ktoré predlžujú opálenie.

Naše tipy na ošetrenie pokožky.

Sprchový olej Nivea Natural Oil určený na suchú...
Telové pílingové suflé Spa Secrets Treasures of...
+3Krémová telová pena s výťažkom morských rias a...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #pokožka #opálenie #tipy #predĺženie

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...