Ako správne nanášať kozmetické prípravky? Toto poradie je ideálne!

Aj vy máte doma kozmetickej výbavy za plnú taštičku? Pravidelný ranný rituál nanášania krémikov, sér či iných vymožeností zo sveta krásy však zostáva pre mnoho z nás stále záhadou.

20.07.2018 14:00
Používanie nočných krémov pokožke prospieva. Foto:
Používanie nočných krémov pokožke prospieva.
debata

Britský Daily Mail oslovil kozmetičku a dermatologičku Natashu Cookovú, aby poradila ženám, ako správne nanášať jednotlivé produkty. Jej rady nepochybne inšpirujú, alebo môžu pomôcť aj slovenským ženám. Veď tie časy, keď si vystačili s jedným krémom, sú nenavrátne preč.

Takže, aké by malo byť poradie jednotlivých produktov v každodennom rituáli starostlivosti?

1. Čistenie

Pred aplikáciou kozmetických produktov je nutné pleť vyčistiť. Robiť by ste tak mali aj ráno – po zobudení. Pomôže ľahký umývací gél bez obsahu mydla a alkoholu, prípadne môžete tvár vyčistiť pleťovou vodou. Pokožka sa otvorí, začne dýchať a bude lepšie absorbovať jednotlivé produkty.

2. Sérum

Má prvé miesto v rebríčku produktov, ak nerátame čistiace prípravky. Jeho zložky by mali prenikať do pleti čo najhlbšie a pôsobiť intenzívne, preto je dobré, ak ho nanášame na vyčistenú pleť a ako úplne prvé.

3. Hydratačný (alebo iný) krém

Po sére zvyčajne nasleduje klasický krém – niekto potrebuje prípravok na mastnejšiu pleť, iný na suchú či senzitívnu, spoločným menovateľom by však mali byť hydratačné vlastnosti produktu. Pleť si totiž pýta vodu a voda je aj kľúčovou látkou v ceste za mladším vzhľadom.

4. Olej

Ak máte veľmi suchú pokožku a používate na tvár ešte olej (teraz sú populárne rozličné olejové emulzie na tvár (Dr. Hauschka, La Mer, Nuxe), mali by ste si ho aplikovať až po sére a kréme. Pýta si totiž čas na vstrebanie do pokožky a preto dokáže pleť udržať vyživenú najdlhšie počas dňa.

5. Opaľovací krém

Úplný záver by mal patriť prípravkom s SPF, ktorý chráni proti slnečným lúčom a škodlivému UVA a UVB žiareniu. Keďže ich úlohou je pleť chrániť, je celkom logické, že ho nanášate ako úplne posledný – vytvára akýsi štít pred tvárou proti slnečným lúčom a zároveň znižuje riziko starnutia pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #pleť #postup #pokožka #krém #sérum #ako na to #emulzia #poradie

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...