Citrusy, mäta či more: Spravia voňavé leto vám aj vášmu chlapovi

S výberom ženských vôní má väčšina čitateliek bohaté skúsenosti. Ak príde na tie pánske, zvyčajne sa výber krúti okolo známych mien a pár overených výrobkov. Nemusí to tak byť.

12.07.2018 17:00
Aká vôňa zaujme muža podľa znamenia horoskopu? Foto:
Vyberte si vôňu tak, aby ste ju mohli kombinovať spoločne s vaším partnerom.
debata

Trh s parfumami, toaletnými vodami, ale aj kolínskymi vodami (ktoré sú u mužov obľúbené práve pre svoju nevtieravosť) ponúka množstvo zaujímavých možností. Niekedy však stačí len trošku inovovať osvedčenú klasiku, alebo sa pohrať s pridaním jedného či dvoch nových voňavých tónov, ktoré na pokožke dobre zarezonujú.

Ani letná sezóna roka 2018 sa nezaobišla bez niekoľkých noviniek, ktoré sľúbujú práve toto a ktoré sú určené (áno, dámy) tentoraz predovšetkým silnejšiemu pohlaviu. Ale dobrou správou je, že práve letné edície vôní sú skvelou alternatívou aj pre ženské partnerky. Niekedy sa dokonca jeden produkt môže stať dokonalým stelesnením unisex filozofie a pokojne postačí na letné mesiace obom partnerom. My sme sa pozreli na to, čo by mohlo osloviť vás, vášho partnera a oboch navzájom. Pätica noviniek určite nesklame.

Kolínska voda Hermés Eau de citron noir .
Toaletná voda Burberry Mr. Burberry Indigo
+2Toaletná voda Acqua Di Parma Blu Mediterraneo...

Hermés Eau de citron noir

Táto vôňa je oficiálne označovaná za unisex a vytvorila ju parfumérka Christine Nagel. Citrusový koktejl je namiešaný z kalabrijských citrónov s príchuťou ceylonského čierneho čaju a paraguajského drievka. Zaujímavým detailom sú čierne limetky, ktoré v záplave typických citrusových vôní sľubujú pri tomto produkte nečakaný a inovovaný voňavý finiš.
Odporúčaná cena: 100 ml za 98 eur

Burberry Mr. Burberry Indigo

Pánska novinka z dielne známej britskej značky je taká ľahká, svieža a nevtieravá, že ju ocení nejedna dáma. Tvorcom línie je Francis Kurkdjian. Vo vôni sa snúbi citrón a rozmarín, s tónmi mäty, limetky či fialiek. Nechýba ani ambra, ktorá dodáva vôni hrejivý podtext.
Odporúčaná cena: 100 ml za 87,90 eura

Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Chinotto Di Liguria

Tvorba značky Acqua Di Parma je vnímaná ako prémiová a zároveň poskytuje mužom aj ženám nový pohľad do sveta vôní a parfumov. Najnovší prírastok toaletnej vody Chinotto di Liguria v sebe spája vôňu ovocia (a tiež nealkoholického pomarančového nápoja) známeho ako chinotto, dopĺňa ho mandarínka, ale tiež jazmín, muškát, kardamón či rozmarín.
Odporúčaná cena: 30 ml za 45 eur

Paul Smith Hello You!

Novinka uvedená na trh v roku 2018 má byť hitom z dielne britského dizajnéra určeného na letnú sezónu. Spojenie tónov mandarínky, bergamotu a koriandra s levanduľou, jablkom a ružovým korením však robí z tejto vône aj zaujímavú alternatívu pre ženské nositeľky. V Hello You! sa nachádzajú aj tóny pačuli a vetiveru.
Odporúčaná cena: 50 ml za 48,10 eura (predáva sa exkluzívne v sieti Marionnaud)

Tom Ford Fucking Fabulous

Novinka na slovenskom trhu je celosvetovo známa už od septembra 2017. Vtedy ju americký dizajnér uviedol na týždni módy v New Yorku. Ide o prírastok z jeho exkluzívnej (unisexovej) línie Perfume Blend, svojím zložením a intenzitou je však vôňou vhodnou aj na leto. Predovšetkým na letné večery. Počas nich môže zaujímavo vyznieť spojenie fazulí tonka, horkých mandlí, kože, kašmíru, ale aj vanilky, šalvie a levandule.
Odporúčaná cena: 50 ml EdP za 300 eur (predáva sa exkluzívne v sieti Douglas)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #novinka #muž #žena #vôňa #parfum #Tom Ford #Burberry #unisex

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...