24 hodín a 4 rôzne outfity! Recept na 'biznis' garderóbu podľa Meghan

Vojvodkyňa Kate je skôr ženská a často výberom odevov akcentuje svoj šľachtický status. Jej švagriná Meghan stihla za posledné mesiace ohúriť civilnejším, no rovnako elegantným štýlom v duchu modernej ženy.

12.07.2018 07:00
debata (3)

Posledné dni sú doslova liahňou pre zábery usmiatej manželky princa Harryho, ktorá sa predvádza v jednom štýlovom outfite za druhým.

Volí veľmi citlivo a na slávnostné udalosti sa oblieka patrične pompézne, na štátne návštevy či stretnutia zase viac s prihliadnutím na civilnosť a etiketu.

Skvelou ukážkou jej vycibreného štýlu, ktorý môže byť blízky množstvu bežných pracujúcich žien, bola návšteva Írska, na ktorú zamierila aj s manželom priamo z osláv Kráľovského letectva v utorok popoludní.

Za necelých 24 hodín od vstupu na írsku pôdu stihla vojvodkyňa zo Sussexu predviesť štyri rôzne outfity. Ako inšpirácia môže poslúžiť každý jeden z nich.

Prílet

Vojvodkyňa si vybrala puzdrovú sukňu z dielne Givenchy s detailom falošných vreciek zdobených masívnejším gombíkom, ktoru doplnila kašmírový svetrík s krátkymi rukávmi a klasickým okrúhlym golierom. Ladenie tónov modrozelenkavej farby na šatách skvelo funguje s lodičkami v semišovom vyhotovení, ktoré nosí Meghan s obľubou. Kabelka s retro nádychom značky Strathberry podčiarkuje štýlovosť tohto „biznis“ looku.
Príchod princa Harryho a vojvodkyne Meghan do... Foto: Reuters, CLODAGH KILCOYNE
Príchod princa Harryho a vojvodkyne Meghan do Írska sa niesol v znamení decentných šiat Givenchy krásnej vojvodkyne. Príchod princa Harryho a vojvodkyne Meghan do Írska sa niesol v znamení decentných šiat Givenchy krásnej vojvodkyne.

Večerná recepcia

Akcent slávnostnejšej udalosti treba zdôrazniť, no zbytočne neoslňovať – Meghan si zvolila čierne šaty s hranatým výstrihom, ktoré sú z dielne dizajnérky Emilie Wicksteadovej. Šaty disponujú áčkovou sukňou, detail falošných vreciek je podobný ako pri prvom modeli. Čierne semišové lodičky a malá listovka do ruky podčiarkujú „párty“ charakter tohto vzhľadu.

Slávnostná recepcia v Glencairn, rezidencii... Foto: Reuters, CLODAGH KILCOYNE
Slávnostná recepcia v Glencairn, rezidencii britského veľvyslanca v Írsku. Princ Harry a jeho manželka Meghan v šatách od Emilie Wicksteadovej. Slávnostná recepcia v Glencairn, rezidencii britského veľvyslanca v Írsku. Princ Harry a jeho manželka Meghan v šatách od Emilie Wicksteadovej.

Stretnutie s prezidentom

Treba byť elegantná a zároveň dokázať použiť detaily, ktoré privedú pozornosť na vašu stranu. Meghan sa to pri návšteve írskeho prezidenta Michaela Higginsa podarilo so šatami od Rolanda Moureta. Sukňová časť je zaujímavo riešená, keď ju zdobí aranžovaný previs látky s cípom narúšajúcim rovný okraj sukne. Odhalenie línie pliec akcentuje príťažlivú šiju vojvodkyne – oficiálny charakter návštevy podčiarkuje veľká mestská biznis kabelka (populárny kúsok Fendi Peekaboo Essential) a jednoduché čierne lodičky.

Vojvodkyňa Meghan v šatách z dielne dizajnéra... Foto: SITA/AP, Joe Giddens
Vojvodkyňa Meghan v šatách z dielne dizajnéra Rolanda Moureta. Vojvodkyňa Meghan v šatách z dielne dizajnéra Rolanda Moureta.

Na ihrisko v čiernej

Nohavice nie sú medzi šľachtičnými až také populárne. Ale je skvelé, že Meghan si s tým hlavu neláme a zostáva verná aj estetike, ktorú využívala ešte pred svadbou. V tomto prípade je to čierny nohavicový kostým Givenchy, v ktorom zaujme dĺžka saka – je skrátené a s dvojradovým zapínaním. Doplnkom, ktorý podčiarkuje ležérnejší charakter, je napríklad kožená listovka na uchopenie do ruky či klasické lodičky.

Princ Harry a jeho manželka Meghan - v čiernom... Foto: SITA/AP, Dominic Lipinski
Princ Harry a jeho manželka Meghan - v čiernom nohavicovom kostýme Givenchy. Princ Harry a jeho manželka Meghan - v čiernom nohavicovom kostýme Givenchy.

Detaily

Kabelka, ktorú si vojvodkyňa Meghan vybrala na... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
Kabelka, ktorú si vojvodkyňa Meghan vybrala na návštevu Írska. Kabelka, ktorú si vojvodkyňa Meghan vybrala na návštevu Írska a zvolila ju k nohavicovému kostýmu.
Jednoduché čierne lodičky vojvodkyne Meghan,... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
Jednoduché čierne lodičky vojvodkyne Meghan, ktoré si vybrala na návštevu Írska. Jednoduché čierne lodičky vojvodkyne Meghan, ktoré si vybrala na návštevu Írska.
Vojvodkyňa Meghan s kabelkou Fendi Peekaboo... Foto: Fendi
Vojvodkyňa Meghan s kabelkou Fendi Peekaboo Essential. Vojvodkyňa Meghan s kabelkou Fendi Peekaboo Essential.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Írsko #návšteva #šaty #móda #Givenchy #Roland Mouret #vojvodkyňa Meghan

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...