11 naj kreácií módy haute couture! Paríž opäť žil luxusom aj krásou

Dva razy do roka sa Paríž zmení na magické miesto. Teda, magickosti by sa tam našlo aj na viac dní v roku, ale pri móde haute couture sú to nezameniteľné zázraky.

09.07.2018 07:00
debata

Reč je, samozrejme, o šatách. Ak si niekto myslí, že nemôžu byť magické, práve prehliadky haute couture ho môžu o tom presvedčiť. Výpravou, inšpiráciami, prostredím, ale najmä kreáciami samotnými. Ide totiž o módu, ktorá vzniká hodiny, dni, niekedy doslova týždne a mesiace. Všetko sa vyrába ručne a ide o krajčírstvo tej najvyššej kvality, ktoré sa snúbi s dizajnérskou víziou a umeleckou imagináciou.

Samozrejme, haute couture v roku 2018 už nie je len o šatách ako pre princezné (hoci tých sa nájde viac ako dosť, pretože práve také kúsky si superbohatá klientela žiada). Dizajnérske domy ako Chanel, Valentino, ale aj Giorgio Armani s jeho líniou Privé prinášajú aj podobu exkluzívnych kúskov určených na denné nosenie. Hoci, na nákup potravín po práci to predsa len asi nebude najvhodnejší odev.

Precízne ušité, dokonale strihané, ako druhá koža padnúce saká, nohavice, tubové sukne či kabátiky a vesty (tento rok sa objavili aj u Valentina aj u Armaniho) sú však modernou verziou módy haute couture.

Na prehliadkach spred pár dní, ktoré sa konali v Paríži, však nechýbali ani modely, ktoré pre väčšinu módneho sveta akoby symbolizovali vysoké krajčírstvo – veľkolepé róby, dokonalé výšivky, záplava flitrov či krištáľové vodopády na najjemnejších šifónoch, hodváboch alebo organze – to všetko a omnoho viac sa dalo nájsť v kolekciách na Jeseň-Zima 2018/2019. Vybrali sme 11 modelov z jednotlivých ateliérov, ktoré patria medzi najzaujímavejšie. Nech sa páči, tu sú:

Valentino

Modelka v kreácii Valentino Haute Couture na... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Modelka v kreácii Valentino Haute Couture na prehliadke v Paríži. Modelka v kreácii Valentino Haute Couture na prehliadke v Paríži.

Chanel

Modelka v kreácii Chanel Haute Couture... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka v kreácii Chanel Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019. Modelka v kreácii Chanel Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019.

Christian Dior

Modelka v kreácii Christian Dior Haute Couture... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Modelka v kreácii Christian Dior Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019. Modelka v kreácii Christian Dior Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019.

Elie Saab

Modelka v kreácii Elie Saab Haute Couture na... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Modelka v kreácii Elie Saab Haute Couture na prehliadke v Paríži. Modelka v kreácii Elie Saab Haute Couture na prehliadke v Paríži.

Roland van der Kemp

Modelka v kreácii Ronald van der Kemp Haute... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Modelka v kreácii Ronald van der Kemp Haute Couture na prehliadke v Paríži. Modelka v kreácii Ronald van der Kemp Haute Couture na prehliadke v Paríži.

Ralph & Russo

Modelka v kreácii Ralph and Russo Haute Couture... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Modelka v kreácii Ralph and Russo Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019. Modelka v kreácii Ralph and Russo Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019.

Jean Paul Gaultier

Modelka v kreácii Jean Paul Gaultier Haute... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka v kreácii Jean Paul Gaultier Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019. Modelka v kreácii Jean Paul Gaultier Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019.

Alexis Mabille

Modelka v kreácii Alexis Mabille Haute Couture... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Paris Fashion Alexis Mabille Haute Couture Jeseň-Zima Modelka v kreácii Alexis Mabille Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019 na prehliadke v Paríži.

Schiaparelli

Modelka v kreácii Schiaparelli Haute Couture... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Modelka v kreácii Schiaparelli Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019. Modelka v kreácii Schiaparelli Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019.

Armani Privé

Modelka v kreácii Armani Privé Jeseň-Zima... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Modelka v kreácii Armani Privé Jeseň-Zima 2018/2019. Modelka v kreácii Armani Privé Jeseň-Zima 2018/2019.

Iris van Herpen

Modelka v kreácii Iris Van Herpen Haute Couture... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka v kreácii Iris Van Herpen Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019. Modelka v kreácii Iris Van Herpen Haute Couture Jeseň-Zima 2018/2019.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #luxus #móda #Valentino #Dior #Paríž #Chanel #Elie Saab #haute couture #jeseň-zima 2018/2019

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...