Účesy do horúceho počasia? Vyskúšajte to takto, milé dámy!

Horúce leto vie potrápiť. A nielen, čo sa týka mokrých fľakov od potu na oblečení.

07.07.2018 08:00
Horúce počasie dáva dlhovláskam zabrať. Foto:
Horúce počasie dáva dlhovláskam zabrať.
debata

Pri teplom počasí sa najmä pre ženy s dlhými vlasmi stáva výzvou, ako si upraviť účes, aby vám nebolo teplo. Veľká hriva dokáže v takomto prípade poriadne potrápiť. Hlava aj koža na krku sa potia, niekedy trpia aj ramená, obťažkané dlhými a pevnými kaderami. Ideálne teda je s vlasmi pracovať a dať im taký účes, ktorý odľahčí celkový dojem a zároveň eliminuje problémy s potením.

Odpoveď je jednoduchá a domyslíte si ju asi aj sami – v lete je ideálne vlasy zopnúť do copu, urobiť vrkoč či napríklad si kadere sponkami a pinetkami vypnúť smerom nahor.

Odhaľte krk, nechajte kožu dýchať

Koža na krku by mala dýchať. Dosiahnuť to môžete napríklad voľbou copu na stranu. Uhladené vlasy len jednoducho fixujte gumičkou a cop ťahajte viac smerom do strany, aby ste odhalili vzadu čo najväčšiu plochu krku. Funguje aj využitie účesu, v rámci ktorého vlasy vyčešete do vysokého chvosta – ten môže byť na temene (na spôsob 80-tych rokov) alebo mierne posunutý smerom nadol.

Ak sa chystáte k moru či na festival, zaujímavou alternatívou môže byť použitie účesu s dvoma copmi na spôsob vidieckeho romantizmu. Či už zapletané vrkoče, alebo vlasy len stiahnuté gumičkou – oboje bude efektné.

V prípade polodlhých vlasov to môžete skúsiť napríklad s populárnym mokrým efektom a fixovaním jednotlivých prameňov vlasov po obvode hlavy. Nebojte sa experimentovať práve so sponkami a fixovaním – tieto prvky sa môžu stať zdobným detailom pri tvorbe účesov.

Prípravkami radšej šetriť

Prehnané používanie stylingových prípravkov sa v lete tiež môže vymstiť. Vlasy zbytočne zaťažujú, ale tiež sa v prípade veľmi horúceho počasia lepia na kožu na krku či na tvári, keď pramene vlasov padajú okolo hlavy.

Ak nemusíte, zbytočne to nepreháňajte. Postačí sprej či emulzia na ochranu vlasov pred slnečnými lúčmi a prípadne sprej s efektom plážových vĺn, ktorý vlasy jemne zvlní a dodá im ležérny vzhľad.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #leto #teplo #účes #ako na to #pot

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...