Trápi vás akné? Na vine môžu byť aj slnečné okuliare!

Leto je aj obdobie slnečných okuliarov. Mnohí si ho bez nich nevieme ani len predstaviť. Vedeli ste však, že môžu byť dôvodom vzniku akné?

04.07.2018 11:00
leto, dovolenka, cestovanie, turistky, turista,... Foto:
Ak vás trápi akné a chcete sa mu v lete za každú cenu vyhnúť, siahnite po make-upe, ktorý obsahuje kyselinu salicylovú.
debata

Kombinácia potu a make-upu

Nie je tajomstvom ani novinkou, že sa v lete všetci oveľa viac potíme. Ak sa pot skombinuje s make-upom, ktorý sa nám prilepí aj na rám slnečných okuliarov, môže spôsobiť akné. Budem si poctivo čistiť slnečné okuliare, pomyslíte si teraz iste. Naozaj zakaždým nezabudnete? A budete si ich čistiť aj niekoľkokrát denne?

Čo robiť?

Dôležité je, aby ste poriadne očistili celé okuliare, nielen rám a hlavne časť, ktorá „leží na nose“. Najlepšie je dať okuliare pod tečúcu vodu a vyčistiť hocijakým prípravkom, určeným na sklo. Na vyčistenie však celkom stačí aj mikroutierka. Čistiace vreckovky na okuliare nie, väčšinou sú totiž nekvalitné.

Vyrážky pravidlom

Nosiť okuliare na hlave je síce praktické, ale nezabúdajte na to, že sa potíte, aj naše vlasy produkujú po celý čas oleje, ktoré sa dostanú na okuliare a prenesú na tvár. Vyrážky sú v takomto prípade takmer pravidlom.

Kyselina salicylová to zachráni

Ak vás trápi akné a chcete sa mu v lete za každú cenu vyhnúť, siahnite po make-upe, ktorý obsahuje kyselinu salicylovú. Odličovacie krémy s kyselinou salicylovou a peelingové produkty by mali byť vašimi najlepšími priateľmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #akné #slnečné okuliare #potenie #make-up

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...