Opaľovák z minulého roka? Rozmyslite si to

Prieskum, ktorý robili pred pár rokmi vo Veľkej Británii, ukázal, že až 32 percent opýtaných neváha použiť dva roky starý opaľovací prípravok. Ďalších 15 percent dokonca načatú tubu, ktorú majú doma odloženú tri roky.

24.06.2018 14:00
kokosový olej Foto:
Všestranný a zdravý - kokosový olej.
debata

Ak ste sa naozaj dôkladne krémovali celé minulé leto, asi vám už žiadne zvyšky nezostali. Ak predsa a ste odhodlaná použiť ich aj tento rok, vedzte, že účinnosť opaľovacieho prípravku je zvyčajne jeden rok. Naznačuje to aj údaj 12M na obale výrobkov. Po tomto období začínajú látky strácať účinnosť a nedokáže zaručiť patričnú ochranu pokožky

Koľko, kedy a kam?

1/2 až 1 čajová lyžička opaľovacieho prípravku je nutná na ochranu tváre a krku 6 čajových lyžičiek krému je nutné na ochranu kože dospelého človeka pri jednej aplikácii

3 až 4 hodiny je interval medzi jednotlivými aplikáciami opaľovacieho výrobku. Ak sa kúpete, alebo intenzívne potíte, mali by ste aj častejšie. Časť odbornej obce hovorí dokonca o intervale 2 hodín a častejšom.

20 až 30 minút pred príchodom na slnku treba naniesť opaľovacie prípravky na kožu

11.00 až 15.00 je čas, kedy by sme sa slnku mali úplne vyhnúť. Vtedy je žiarenie najintenzívnejšie a najohrozujúcejšie.

Kde nájdete „slnečné“ vitamíny?

áčko – telu pomáha zlepšovať kožnú bariéru, zlepšuje tiež hojenie pokožky po spálení slnkom. Jeho prirodzeným zdrojom je napríklad kivi, žltá paprika, či jahody. Množstvo vitamínu A sa nachádza aj v ružičkovom a kučeravom kele.

céčko – používa sa v kozmetike na zlepšenie kvality pleti a koži pomáha aj v letnej sezóne, keď bráni vzniku alergických reakcií, či vyrážok zo slnka. Konzumovať ho môžete napríklad v brokolici, paradajkách, rozličných bobuľových plodoch a, samozrejme, aj v doplnkoch stravy.

éčko – zlepšuje výkonnosť, činnosť svalov, ale tiež chráni kožu pred poškodením počas horúcich slnečných mesiacov. Obsahujú ho najmä orechy či ryby, nachádza sa aj v chudom bravčovom či hovädzom mäse a vegetariáni ho nájdu v tofu.

3 olejoví pomocníci na leto

1. Kokosový olej – jeho použitie je také všestranné, že ho niektorí zvyknú označovať za hotový zázrak. V letnej sezóne môžete kokosový olej využiť na hydratáciu pokožky. Koži však pomôže aj v prípade, ak sa náhodou spálila. Skvelý je na pery popukané zo slnka či vody v bazéne, podobne zázračne funguje ako zábal na vlasy, ktoré zničila chlórová voda. A v lete ho dokonca oceníte ako pomocníka pri holení kože. Vďaka jeho použitiu totiž nezostáva po holení drsná, ale príjemná na dotyk.

2. Mandľový olej – očarí vôňou, ale aj účinkami. Jeho zloženie pôsobí blahodarne na suchú pokožku, ale tiež drsnú kožu a pokožku so sklonom k alergii. Kožu chráni a zároveň regeneruje. Je ideálny na starostlivosť v lete po opaľovaní

3. Rybí olej – obsahuje už spomenuté vitamíny A a E a podieľa sa tak na zlepšení ochrannej bariéry pokožky. Jeho konzumácia je dôležitá počas celého roka, ale práve v lete dokáže telo ešte viac využiť jeho benefity.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kokosový olej #opaľovanie #opaľovací krém #ženský magazín MiA #UV faktor

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...