Trápia vás suché pery? Rúžu sa celkom vzdať nemusíte

Príčinou tvoriacich sa "šupiniek" na perách môže byť aj nedostatok vitamínu B2 a takisto málo železa v krvi.

20.06.2018 15:00
tvár, ústa, pery, balzam Foto:
O pery sa pravidelne starajte.
debata

Hoci máte suché a podráždené pery, vzdať sa rúžu nemusíte. Mnoho výrobkov obsahuje aj výživné zložky, ktoré dokážu pri probléme suchých pier pomôcť. Avšak, vyhnite sa silno parfumovaným výrobkom, ktoré môžu suchú pokožku ešte viac podráždiť.

Príčinou tvoriacich sa „šupiniek“ na perách môže byť aj nedostatok vitamíbu B2 a takisto nedostatok železa. To sa môže prejaviť nielen suchými perami, ale aj tvorbou kútikov. Tie sa zvyknú tvoriť vo vyššej miere v práve v období menštruácie. Preto je dôležité dbať na vyváženú stravu, ak vás spomínaný problém prenasleduje častejšie, siahnite po doplnkoch výživy.

Aj počas tehotenstva sa môže problém suchých pier ešte o čosi zhoršiť. To isté platí aj počas dojčenia, kedy sa zvyšuje potreba vitamínov v organizme. Aj preto je dôležité prijímať všetky potrebné vitammíny, pery zároveň ošetrujte prírodnými prípravkami, ktoré im poskytnú dostatok živín. Vitamín B2 sa nachádza v živočíšnych potravinách, zvlášť v mäse, rybách či mlieku.

Z domácej lekárke

Med a tvaroh na ošetrenie pier

Táto dvojkombinácia znie naozaj chutne, navyše, je aj účinná. Už samotný med slúži ako prírodný prostriedok v starostlivosti o pery, má najmä antiseptické účinky. Tvaroh zasa prinesie perám hydratáciu a potrebnú výživu. Po pravidelnom ošetrení pier medom a tvarohom budú mäkké a bez suchých šupiniek.

Pomôže aj včelí vosk

Dôkladne ochráni tenkú pokožku pier pred nepriazňou počasia, je výborný v horúčavých aj pri mínusových teplotách. Pery včelím voskom oštertite skôr, než vyjdete z domu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #med #hydratácia #pery #tvaroh

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...