Horúci deň? Bez týchto skrášľovačov nevychádzajte z domu

Je horúco, potíte sa a váš make-up sa vám doslova roztápa na tvári? Toto sú pomôcky, ktoré by nemali chýbať vo vašej kabelke.

20.06.2018 11:00
plávanie, leto, pohyb Foto:
Ak sa chcete vyhnúť vyrážkam a podráždeným miestam, zaobstarajte si špeciálny opaľovací krém na tvár - najlepšie bez tuku a bez vône, s ochranným faktorom minimálne 30.
debata

V lete má naša pokožka úplne iné potreby, ako v zime vo vykurovacom období. Aj potenie zohráva rolu. Kým niektorí sa v lete potia len minimálne, tváre iných sa lesknú, akoby si ich natreli maslom. Navyše, v lete sa musíme postarať o vyššiu ochranu pred UV žiarením.

Zmatňujúce papieriky

Sú záchranári v núdzi. Patria do každej kabelky, predovšetkým v lete. Lesknúce miesta, napríklad na čele, nemusíme maskovať len púdrom. Vďaka zmatňujúcim papierikom budeme mať mastnú pleť pekne pod kontrolou. Fungujú ako pijak, ktorý poznáme z našich školských čias. Jednoducho vezmite jeden papierik z balenia, zľahka zotrite maz z tváre a hotovo! Je to nielen najlacnejšia metóda ako sa zbaviť lesku, ale aj tá najhygienickejšia. Zbavíte sa nielen špiny, ktorá sa usadí na tvári, ale aj niektorých baktérií. Ak by ste si opakovane jednou labutienkou pretierali tvár, riskujete vyrážky a komedóny.

Krém na opaľovanie

Natrieť si tvár bežným opaľovacím krémom, ktorý používame na telo? To nie je dobrý nápad. Kto má citlivú, suchú alebo nečistú pleť, nemusí bežné opaľovacie krémy dobre tolerovať. Ak sa chcete vyhnúť vyrážkam a podráždeným miestam, zaobstarajte si špeciálny opaľovací krém na tvár – najlepšie bez tuku a bez vône, s ochranným faktorom minimálne 30.

Hydroláty (rastlinné spreje)

V lete sú chladivé spreje na tvár to najlepšie. Takzvané hydroláty alebo aj rastlinné spreje, napríklad z ružovej alebo oranžovej kvetovej vody regulujú pH pokožky, zvlhčujú a majú chladivý efekt. Najlepšie je ich skladovať v chladničke a párkrát počas dňa nastriekať na tvár. Osviežia kožu a zásobia ju živinami. Kto má v lete tendencie k mastnej pleti, môže hydroláty používať večer namiesto krému. Upchávajú pleť menej a umožnia jej v noci dýchať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #tvár #potenie #UV žiarenie #opaľovací krém #hydroláty

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...