Triky z nadmorskej výšky na krásu či jet lag? Toto radia letušky!

Sú denne vo výške tisícok kilometrov a ďalšie tisíce prekonávajú. Menia časové pásma a pritom stále vyzerajú skvelo. Ako to vlastne letušky vôbec zvládajú?

01.06.2018 09:00
let, lietadlo, cestovanie, letuška Foto:
Žiarivá a krásna ako letuška - ako na to?
debata

Britský Daily Mail priniesol rozhovor s jednou z nich a predostrel svojim čitateľom niekoľko zaujímavostí o živote zamestnancov v leteckých spoločnostiach, ktorí sa starajú o blaho pasažierov. Ak sa máme sústrediť len na to, ako bezchybne a príťažlivo väčšina letušiek pôsobí, potom by sme mali vedieť nasledovné.

Základom pre vzhľad je kvalitné líčenie. Azda žiadna dáma v nadmorskej výške, ktorá chce pôsobiť v letuškovskej rovnošate bezchybne, sa nezaobíde bez korektoru, rozjasňovača a púdra. Podľa tvrdení Daily Mail sa väčšina letušiek vyhýba tekutým mejkapom a radšej funguje práve s práškovým púdrom. Dôvodom je, že tekutá emulzia sa vo vyššej nadmorskej výške ľahšie zmaže alebo mení konzistenciu.

Populárne sú však už aj krycie emulzie v hubke, ktoré sa nanášajú rovnomerne a vytvárajú skvelé krytie. K nim sa potom už nemusí pridávať práškový púder.

Pri líčení sa snažia letušky pôsobiť sviežo a zároveň výraznejšie – aj preto často na ich perách vidieť výraznejšie rúže a líčka majú farebnejšie. Istým spôsobom je to upokojujúce líčenie – pretože ak sa pasažieri pozerajú na príjemne a živšie nalíčené dámy, odbúrava to ich stres z letu, či prípadných turbulencií. Pri výbere produktov na líčenie sa vraj oplatí fungovať s tými, ktoré sú na vodeodolnej báze, píše Daily Mail.

Pre bežnú ženu je však možno ešte zaujímavejšie než starostlivosť o líčenie, poznať to, ako sa zamestnanci v lietadlách vyrovnávajú so zmenou časových pásiem či takzvaným jet lag (spánkovým posunom, ktorý spôsobuje únavu). Rada je však celkom jednoduchá – namiesto krátkych zdriemnutí, ktoré často pasažieri s jet-lagom, využijú počas dňa a potom nemôže v noci zaspať, radia letušky a stevardi spať len vtedy, keď je na to určený čas. Dôležitý je aj príjem tekutín a hydratácia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #líčenie #letuška #jet lag

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....