Tri spôsoby, ako pomôcť mihalniciam prirodzene rásť a udržať si silu

Krásne mihalnice sú túžbou takmer každej ženy. Aj tie, ktoré obchádzajú zďaleka rúže či očné tiene, neváhajú tasiť do boja o pozornosť okolia a za dosiahnutím pocitu príťažlivosti riasenky.

01.06.2018 07:00
klieštiky na mihalnice Foto:
Ako pomôcť mihalniciam, aby rástli?
debata

Na trhu je niekoľko stoviek produktov, ktoré sľubujú dlhšie, hustejšie, príťažlivejšie mihalnice. Ale jednu vec nedokážu, zlepšiť ich rast a zvýšiť hustotu. Na tom musíte popracovať sama a ide to najmä s výberom vhodnej starostlivosti či doplnkov výživy. Ako teda pomôcť riasam rásť?

Použitie prírodných olejov

Niektoré prírodné oleje sa roky využívajú na zlepšenie stavu pokožky či vlasov a ich funkcia sa preukáže aj pri mihalniciach. Napríklad ricínový olej preukázateľne zlepšuje rast vlasov a dokáže to aj pri mihalniciach. Ak však máte citlivú pokožku, mali by ste dávať pozor na množstvo a intenzitu nanášania. Môže totiž spôsobiť zápaly alebo mastenie citlivej pokožky okolo očí a na viečkach. Skúsiť môžete tiež olej kokosový alebo olivový.

Vitamíny zvnútra

Je už roky známe, že s pomocou prísunu vitamínov v strave dokážeme zlepšiť okrem vnútorných orgánov aj stav pokožky či vlasov. Netreba sa báť ani doplnkov výživy v podobe tabliet a kapsúl. V prípade silných a zdravých mihalníc potrebujete najmä biotín, železo a vyvážené proteíny.

Pozor na chémiu

Umelé mihalnice môžu vyzerať naozaj efektne, ale mali by byť len veľmi ojedinelou a výničnou záležitosťou. Ak by ste si ich totiž lepili na viečka pravidelne, zničíte si vlastné mihalnice. Dôvodom sú najmä lepidlá a ich zloženie, ktoré mihalnice zaťažujú. Aj samotný proces predlžovania rias však môže ich kvalite uškodiť kvôli mechanickému porušeniu.

debata chyba

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...