Spálená pokožka hlavy! Ako si pomôcť?

Na tvár, dekolt či ramená si dávame pri pobyte na slnku zvlášť pozor a chránime ich - či už krémom s UV filtrom alebo oblečením.

06.06.2018 07:00
žena, leto, pláž, piesok, more, dovolenka,... Foto:
Aj pokožku hlavy si treba chrániť pred spálením.
debata

Ale čo s pokožkou hlavy? Rovnako sa môže spáliť, podobne ako aj iné časti tela. A hoci koža páli, s mliekom po opaľovaní si nepomôžeme. Ak vás začne nepríjemne páliť a svrbieť pokožka hlavy, je nutné pred slnkom sa schovať. To je prvý krok.

Ak prídete domov, môžete si na hlavu priložiť vlhký uterák, ktorý zaberie pri pálení na pokožke hlavy. Pri enormnom spálení sa odporúča naniesť aj na kožu hlavy sprej s obsahom panthenolu, zvlášť na postihnuté miesta. Sprej pomôže koži pri regenerácii a zároveň v nej udrží porebnú vlhkosť, ktorú spálená koža rýchlo stráca. Ak doma nemáte sprej s panthenolom, pomôcť počas noci môže aj kokosový olej, ktorý nanesiete priamo na pokožku hlavy a jemne vmasírujete.

Aby ste kožu ešte viac nedráždili, vyhnite sa častému česaniu vlasov, skôr ich nechajte odpočívať. Tabu by malo byť aj fénovanie, takisto produkty s obsahom alkoholu nepoužívajte, pretože kožu ešte viac vysušia. Vyhnite sa aj používaniu suchého šampónu. Proti svrbeniu a páleniu môžete vyskúšať aj harmančekový odvar, ktorým si vlasy a pokožku hlavy pravidelne umývajte.

Ochranou pred slnečným žiarením sú klobúky a šatky, na vlasy aplikujte aj ochranný sprej s UV faktorom, ktorý dokáže pomôcť chrániť aj kožu hlavy. Celkovo jej počas leta doprajte viac hydratácie, aby sa netvorili šupinky a hlava počas leta nesvrbela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hlava #pokožka #spálená koža #uv filter

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...