7 hviezd v šatách s kvetinovým vzorom: Toto je inšpirácia, ako ho nosiť!

Kvetinové motívy nevyjdu z módy nikdy. Dôkazom bola aj garderóba hviezd na nedávnom festivale v Cannes.

24.05.2018 07:00
debata

Najmä počas denných prezentácií a stretnutí s médiámi volili známe, aj tie menej slávne herecké predstaviteľky šaty či kreácie s kvetinovými vzormi. Akcentovali tak prímorskú slnečnú atmosféru aj romanticko-rozšafnú náladu Francúzskej riviére.

Plejáda vzorov bola bohatá a dámy ukázali, že florálne motívy sa dajú nosiť naozaj na mnoho spôsobov. Vybrali sme 7 dám, ktoré sú nasledovaniahodnou inšpiráciou.

Maxikvety podľa Thandie Newtonovej

Najhorúcejší hit červených kobercov a hviezdnej módy sú maxikvety od Valentina. Značka priniesla výrazný vzor sirôtok a fialiek na dlhých šatách. Vzory pokrývajú sukne, topy, ale dokonca aj ľahké kabáty. Vzhľad pri takejto kreácii musí byť minimalistický, zdobenie rovnako – samotný vzor je totiž natoľko výrazný, že zbytočné pridávanie ďalších zdobných detailov by bolo už cez čiaru.

Herečka Thandie Newton v kreácii Valentino. Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Herečka Thandie Newton v kreácii Valentino. Herečka Thandie Newton v kreácii Valentino.

Mininádielka a Olga Kurylenko

V úplnom kontraste s predchádzajúcim je využitie vzoru drobných kvetiniek – potlače na šatách, ktorá opticky často pôsobí až skresleným dojmom. Aj v prípade Olgy Kurylenko by ste si možno mysleli, že má oblečené bodkované šaty. Ide však o kvetinový vzor a nežnú dámsku eleganciu šiat s predným zapínaním.

Herečka Olga Kurylenko pózuje v šatách s... Foto: SITA/AP, Arthur Mola
Herečka Olga Kurylenko pózuje v šatách s drobným kvetinovým vzorom. Herečka Olga Kurylenko pózuje v šatách s drobným kvetinovým vzorom.

Grafické kvety

Výrazná farebnosť, grafika na spôsob popových ilustrácií – kvetinové vzory nemusia fungovať len ako verná kópia fotografie či obrazu, ale môžu budiť aj dojem vlastného umeleckého diela na šatách. V tomto prípade ide o model Gucci.

Herečka Barbara Lennie v šatách s výrazným... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Barbara Lennie v šatách s výrazným vzorom z dielne značky Gucci. Herečka Barbara Lennie v šatách s výrazným vzorom z dielne značky Gucci.

Výšivkami smerom k elegancii

Manželka herca Johna Travoltu volila elegantné a veľmi jednoduché šaty s kvetinovou výšivkou z čipky na tmavom podklade. Je to práve florálny vzor, ktorý šatám dodáva šmrnc a romantickú náladu. Strihovo je model vhodný pre rôzne typy postáv a bude svedčať dámam po maturite aj tým, ktorým už ťahá na päťdesiat.

Herečka Kelly Preston na zábere z filmového... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Kelly Preston na zábere z filmového festivalu v Cannes. Herečka Kelly Preston na zábere z filmového festivalu v Cannes.

Monochróm

Čierna verzus biela. – že sa vám to nehodí ku kvetom? Ale kto povedal, že flóra musí byť len farebná. Herečka a režisérka Valeria Golino stavila na model letných šiat bez rukávov s čiernobielou potlačou listov, ktoré vyzerajú akoby ich do látky po jednom otláčali. Veľmi efektné a pritom také jednoduché.

Režisérka a herečka Valeria Golino prišla v... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Valeria Golino Režisérka a herečka Valeria Golino prišla v šatách s florálnym vzorom v monochromatickej čiernobielej kombinácii.

A je to leto!

Absolútne dokonalou voľbou na letné dni sú maxišaty v duchu voľby herečky Penelope Cruzovej. Biely model Ralph Lauren s potlačou drobných modrých kvietkov skvelo napĺňa prímorskú atmosféru aj farebnosť. Dĺžka a strih sú komfortné a zároveň pôsobia veľmi štýlovo.

Herečka Penelope Cruz (v strede) v šatách z... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Penelope Cruz Herečka Penelope Cruz (v strede) v šatách z kolekcie Ralph Lauren. Na snímke aj s kolegyňami Jessicou Chastainovou (vľavo) a Lupitou Nyong'o.

Brokátový lesk

Hoci sa podobné materiály zvyknú využívať skôr v chladnejšej časti roka – šaty s lurexovými niťami a vysokým leskom, v ktorom sa opakuje pravidelný kvetinový vzor, môžu fungovať aj na slnečnej dovolenke. Akurát treba správne voliť doplnky – obuv v podobe sandálikov či kabelku aj pokrývku hlavy.

Herečka Sabrina Ouazani pózuje na filmovom... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Herečka Sabrina Ouazani pózuje na filmovom festivale v Cannes. Herečka Sabrina Ouazani pózuje na filmovom festivale v Cannes.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Cannes #inšpirácia #herečky #florálne motívy #kvetinová potlač #Cannes 2018

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...