Ako sa podarilo utajiť vzhľad svadobných šiat Meghan či Kate do poslednej chvíle?

Informácie o návrhárovi či vzhľade svadobných šiat sa pred kráľovskou svadbou Meghan, Kate ani Diany na verejnosť nedostali.

23.05.2018 09:30
Kate Middleton, svadba Foto:
Kate Middleton v deň svadby pred Westministerským opátstvom.
debata

Ako budú vyzerať šaty nevesty a kto ich navrhol? Práve táto otázka bola do poslednej chvíle svadby Harryho a Meghan tajomstvom. A rovnako to bolo aj v roku 2011, kedy si svadobnú róbu obliekla vojvodkyňa Kate Middleton. A ešte niečo – aj róba princeznej Diany bola v roku 1981 prekvapením. Ako sa dá niečo také utajiť? Prečo sa na verejnosť nedostane žiadna informácia o svadobných šatách počas britských kráľovských svadieb?

V roku 1981, tri mesiace pred plánovanou svadbou, boli požiadaní manželia David a Elizabeth Emanuelovci, aby vytvorili svadobné šaty pre Dianu. Čipka na vlečku Dianiných šiat sa vytvárala priamo za stenami Buckinghamského paláca. Hodváb na šaty z dôvodu utajenia farby šiat objednali návrhári u výrobcu Walters & Sons v dvoch odlišných odtieňoch bielej – tak zostal výsledný odtieň šiat utajený. A napokon, dizajnéri pracovali aj na druhých, náhradných svadobných šatách – ak by sa informácie o pôvodnom modeli dostali do médií, Diana mala v zásobe druhú voľbu, ktorá by bola prekvapením. Nestalo sa tak, za Charlesa sa v roku 1981 vydala v šatách prvej voľby.

Meghan Markle v svadobných šatách. Foto: Reuters, POOL
Meghan Markle Meghan Markle v svadobných šatách.

Čo sa týka svadobných šiat vojvodkyne Kate, tie vznikali v najvyššom utajení. Návrhárka Sarah Burton sa postarala o to, aby sa na čas, pokiaľ šaty vznikali, stal jej ateliér jedným z najbezpečnejších miest v Británii. Všetko bolo zabezpečené na špeciálne kódy, ktoré poznali len vyvolené krajčírky, ktorým návrhárka stopercentne dôverovala. Jedna z nich, Mandy Ewing, pre britské médiá po svadbe povedala: „Všetky sme vedeli, pre koho tie šaty sú, ale držali sme to v tajnosti. Pracovali sme za zatiahnutými závesmi a dovnútra nemali prístup ani upratovačky,“ povedala.

Meghan Markle a Princ Harry spoločne po...
Meghan Markle a Princ Harry spoločne po...
+12Meghan Markle a Princ Harry spoločne po...

Tajomstvo Meghaniných šiat do poslednej možnej minúty zachovala aj dizajnérka jej šiat, britská návrhárka Clare Waight Keller. Pre koho šaty sú nevedeli ani krajčírky z jej ateliéru. „Bolo to tajomstvo, ktoré som zdieľala iba s Meghan,“ opísala pre britské médiá po svadbe. Ako dodala, o tom, že sa postará o šaty na kráľovskú svadbu nepovedala do poslednej chvíle ani manželovi, ani deťom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #svadba princa Harryho

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...