Stovky hodín práce, prísna hygiena! Tak vznikla svadobná róba Meghan

Je to jedna z najočakávanejších chvíľ - aké svadobné šaty zvolí kráľovská nevesta? Herečka Meghan Markle, ktorá v sobotu povedala áno princovi Harrymu, stavila na britskú dizajnérku.

19.05.2018 14:09
debata (7)
Princ Harry odvádza Meghan Markle z kaplnky... Foto: Reuters, POOL
Princ Harry odvádza Meghan Markle Princ Harry odvádza Meghan Markle z kaplnky svätého Juraja vo Windsore. Nevesta má na sebe šaty Givenchy od britskej dizajnérky Clare Waight Kellerovej.

Skloňovali sa mená ako Stella McCartney, Ralph & Russo či Burberry, nakoniec je meno celkom prekvapivé, no nie nepochopiteľné. Svadobnú róbu pre Markleovú navrhla dizajnérka Clare Waight Keller, ktorá sa minulý rok stala kreatívnou riaditeľkou francúzskeho ateliéru Givenchy.

Meghan Markle a Princ Harry spoločne po...
Meghan Markle a Princ Harry spoločne po...
+12Meghan Markle a Princ Harry spoločne po...

Práve v krajčírskych dielňach značky vznikli svadobné šaty, na ktorých Waight Keller úzko spolupracovala s Markleovou a ktoré vystihuje elegantný minimalizmus a dokonalé krajčírske umenie. Šaty jemne odhaľujú líniu pliec a zvýrazňujú štíhly driek. Smerom dozadu sú ušité tak, aby prechádzali do vlečky, pod ktorou sa nachádza hodvábna organza. Značka Givenchy sa pod vedením Waight Kellerovej postarala aj o svadobné topánočky, ktoré boli ušité z hodvábneho dišesu.

Princ Harry a jeho vyvolená Meghan Markle v... Foto: Reuters, POOL
Princ Harry a jeho vyvolená Meghan Markle v šatách Givenchy so závojom, ktorý meria päť metrov. Princ Harry a jeho vyvolená Meghan Markle v šatách Givenchy so závojom, ktorý meria päť metrov.

Skutočným umeleckým dielom je však aj závoj, ktorý vraj na želanie Meghan Markleovej obsahuje výšivky rastlín a kvetín zo všetkých 53 krajín Commonwealthu. Závoj meria päť metrov a je vyrobený z hodvábneho tylu a lemovaný ručne vyšívanými kvetinami s niťami z hodvábu a organzy.

Na závoji pracovali vyšívači stovky hodín, pričom si údajne každých tridsať minút museli umývať ruky, aby materiál zostal žiarivo biely. Závoj drží pomocou diamantovej korunky, ktorú Markleovej zapožičala kráľovná Alžbeta II.

Ide o diamantový šperk kráľovnej Mary, ktorý pochádza z roku 1932. Obsahuje však aj odnímateľnú brošňu, ktorej pôvod siaha ešte ďalej. Samotnú korunku doplnila nevesta ešte šperkami Cartier – náušnicami a náramkom. Kytička do rúk nevesty vznikala v duchu jemného a útleho dizajnu s obsahom rastlín, ktoré rastú aj v záhradách kráľovského paláca. Niektoré kvetiny pre nevestu natrhal osobne princ Harry v predvečer svadby.

Kráľovná Alžbeta II. s manželom.
Prince Harry prichádza do Kaplnky svätého...
+39Herec George Clooney a jeho manželka Amal Clooney.
Fanúšikovia kráľovskej rodiny čakajú na veľký...
Fanúšikovia kráľovskej rodiny už čakajú pri...
+8Fanúšikovia kráľovskej rodiny už čakajú pri...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Givenchy #svadobné šaty #Meghan Markle #svadba princa Harryho #Clare Waight Keller #závoj

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...