Čo všetko potrebuje pokožka tváre po päťdesiatke?

Strata hydratácie, slabšia tvorba kolagénu či zvýšená potreba vitamínov. Na čo sa zamerať v starostlivosti o krásu, ak máte 50+?

15.05.2018 15:00
pokožka, tvár, päťdesiatročná žena, žena,... Foto:
Čo potrebuje pokožka tváre po päťdesiatke?
debata

Vlhkosť je najpodstatnejšia vec, ktorú pokožka po 50-ke potrebuje. Už jej chýba elasticita, jej hrúbka je čoraz tenšia. Tenká koža sa rýchlejšie poškodí, aj preto potrebuje zásoby vlhkosti. Keď kupujete kozmetické prípravky pre takúto pleť, všímajte si obsah kyseliny hyalurónovej, urey a tiež glycerínu. Tie pomáhajú vlhkosť v pokožke udržať dlhšie.

Aj tuk je dôležitým faktorom určujúcim stav pokožky po 50-ke. Všetky kozmetické výrobky starostlivosti o zrelú pleť sú preto bohaté na tuky. Aby ste sa však vyhli nepríjemnému mastnému filmu na vašej koži, používajte prípravky s označením anti-aging – v nich sa tuky vpijú do kože a nebudete po ich aplikácii trpieť priveľmi mastnou pokožkou.

Aj produkcia kolagénu v bunkách s vekom klesá. Aj preto sa obzerajte po výrobkoch s obsahom peptidov. Práve tieto proteínové častice stimulujú produkciu kolegénu a dodávajú pleti požadované napätie.

Ukázalo sa, že vitamín A má pozitívny vplyv na produkciu a tvorbu nových kožných buniek. Práve tento vitamín dokáže ich produkciu aj v období menopauzy urýchliť. Vitaním A je v kozmetických prípravkoch označený ako retinol.

Sada starostlivosti o pleť s vitamínom C,...
Denný krém s OF Perfekt Skin, Avon
Mono Derma, retinol

A napokon, starostlivosť o pokožku 50+ musí obsahovať aj kvalitné prípravky ochrany pred UV lúčmi. Pomáhajú chrániť kožu pred starnutím aj pred stratou vlhkosti. Už existujú aj ľahučné spreje, ktoré zapezpečia jemnú a pritom účinnú UV ochranu.

Iste, vitamín C je známy skôr ako výborná prevencia či pomoc pri chrípkach a prechladnutiach, v skutočnosti má však rovnako blahodárny vplv aj na pokožku. V prvom rade je kľúčovou ingrediencou zabraňujúcou starnutiu pokožky, navyše je to antioxidant pomáhajúci pokožke vysporiadať sa s vplyvmi vonkajšieho prostredia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #kozmetika #50+

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...