Čo sa stane, keď si budete 3 týždne umývať tvár olivovým olejom?

Považuje sa za tajný zázračný prostriedok: Čistenie tváre olivovým olejom. Pozrime sa na to, ako funguje a či sa vďaka nemu pleť skutočne zlepší.

14.05.2018 13:00
pleť, čistenie pleti, čistá pleť Foto:
Čistenie pleti olivovým olejom pôsobí dokonca ako jemný peeling.
debata (1)

V skutočnosti patrí čistenie tváre olivovým olejom k tajným skrášľovacím zbraniam hviezd ako je Margot Robbie, Chloë Grace Moretz alebo Kim Kardashian. Ich dermatologička Ram-Prakash Khalsa propaguje olejové čistenie ako súčasť večernej rutiny. Pre časopis Coveteur povedala: „Je to hĺbkové čistenie, ideálne v prípade upchávania pórov.“ Čistenie olejom sa praktizuje na konci dňa pred bežným umývním tváre. Funguje takto:

1.

Množstvo oleja, približne veľkosti mandle si rozotrite na všetkých desať prstov a votrite do tváre, rovnako ako hocijaký bežný čistiaci gél.

2.

Navlhčite si biely uteráčik v teplej vode a zotrite si zvyšky oleja.

3.

Zopakujte (zakaždým novým mikrouterákom). Ak už nevidíte stopy po make-upe, čistenie je úspešne ukončené. Odvíja sa to od toho, koľko šminiek ste na líčenie použili. Či ste boli nalíčená výrazne, alebo len veľmi jemne.

4.

Umyte si tvár ako zvyčajne.

Olej preniká hlboko do pórov a rozpúšťa make-up a nečistoty. Navyše, komedóny a odumreté kožné bunky sa zmäkčia a použitím mikrouteráka odstránia. Pôsobí to dokonca ako jemný peeling.

Ako sa zmení vaša pokožka?

Prvý týždeň sa stav pokožky zhorší. Predovšetkým sa to stane tým, ktorí majú sklony k nečistej pleti. Olej skutočne ťahá všetko na povrch – a to sa ukáže aj vo forme malých vyrážok.

Našťastie sa však stav pokožky pri čistení olejom zlepší veľmi rýchlo. Už druhý týždeň bude pokožka mäkkšia a pevnejšia. Na tretí týždeň bude žiariť a ráno vyzerať sviežo a lepšie prekrvene.

Čistenie olivovým olejom teda skutočne funguje. Pokožka sa extrémne zlepší, a to stačí túto procedúru absolvovať raz až dvakrát týždenne, nie každý večer.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #olivový olej #vyrážky #make-up #upchaté póry

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...