Najčastejšia chyba pri kúpe podprsenky? Toto robia ženy pravidelne!

Vybrať si správnu podprsenku je niekedy hotová veda. Potvrdí to azda každá dáma, ktorá tento kúsok spodnej bielizne už na sebe mala.

10.05.2018 12:00
Pranie podprseniek by malo byť delikátne, ak... Foto:
Viete si vybrať tú správnu podprsenku?
debata (1)

Základom toho, aby bola podprsenka dobrá a vhodná, je niekoľko faktorov. Okrem tých všeobecných, ktorými je veľkosť, strih, či funkčnosť sú potom aj kritéria estetické (farba, materiál, trendy), ktoré sa už viažu ku konkrétnym nositeľkám. Niekto chce s pomocou podprsenky zvádzať, cítiť sa sexy, pre niekoho je to kus odevu na komfortný pocit počas dňa.

Podľa špecialistky Pauly Svobody zo značky Triumph, ktorú citoval brtiský Daily Mail, je najčastejšou chybou žien pri výbere podprsenky nesprávna veľkosť. Áno, znie to možno prekvapivo, ale aj dámy, ktoré roky nosia tento intímny kus odevu, si často vyberajú zle.

„Ženy by si mali uvedomiť, že zle sediace podprsenky sú nielen nekomfortné, ale môžu spôsobovať aj zdravotné ťažkosti – bolesti chrbta, ramien či krku, alebo aj tlak na prsiach,“ uviedla odborníčka.

Mnoho žien sa domnieva, že prsia vekom začnú ovísať kvôli ich veľkosti – Svoboda však tvrdí, že správne zvolená podprsenka dokáže tento proces výrazne obmedziť. „Pohyby poprsia pri chôdzi či bežných denných aktivitách sú to, čo spôsobuje ovísanie poprsia, tvorbu tukových záhybov či strie na pokožke. Aj keď máte celkom malé poprsie, je správne nosiť podprsenku, ktorá ich dokáže podporiť a spevniť,“ odkazuje odborníčka. To je podľa nej cesta k tomu, aby si dekolt udržal čo najdlhšie svoj príťažlivý vzhľad.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výber #chyba #podprsenka #odborníčka

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...