Osem potravín pre krásne vlasy a nechty

V snahe posilniť nechty a vlasy siahneme azda po všetkých produktoch, vyskúšame čokoľvek! V skutočnosti však žiaden posilňovač nechtov, kondicionér ani balzam nepomôže, keď nemáme tie správne vnútorné podmienky pre zdravé vlasy a nechty. Týchto osem potravín vám dodá dôležité živiny a vitamíny.

27.04.2018 13:00
vlasy, starostlivosť Foto:
Zdravý rast vlasov a nechtov podporujú napríklad aj čučoriedky, ktoré obsahujú veľa antioxidantov.
debata (1)

Sójové bôby

Majú veľa úžasných vlastností, vrátane vysokého obsahu železa. To pomáha posilneniu vlasov a zabráni ich vypadávaniu. Aj nechty budú vďaka nim tvrdšie.

Špenát

Táto zelená zelenina obsahuje vitamíny skupiny B, ktoré sú dôležité pri raste nechtov aj vlasov. Obsahuje aj draslík, ktorý prispieva k pevným a krásnym nechtom.

Vlašské orechy

Obsahujú veľa vitamínu E, omega-3-mastných kyselín a biotín. Predovšetkým ten je dôležitý pre zdravé vlasy a nechty, pozor naň, jeho nedostatok spôsobuje dokonca aj vypadávanie vlasov.

Ľanové semienka

Považujú sa za superfood pre vlasy a nechty. Dobré oleje, ktoré obsahujú (napríklad omega-3-mastné kyseliny), zaisťujú hydratáciu zvnútra, výsledkom sú lesklé vlasy a nechty.

Čierne ríbezle

Obsahujú extrémne množstvo vitamínu C, posilňujú náš imunitný systém a podporujú vývoj kolagénu, ktorý je dôležitým stavebným prvkom pokožky, vlasov aj nechtov.

Šošovica

Je super, lebo obsahuje extrémne množstvo bielkovín. Pre ľudí, ktorí nejedia mäso, je preto konzumácia strukovín mimoriadne dôležitá. Bielkoviny sú kľúčové nielen pre budovanie svalov, ale aj dôležitou súčasťou vlasov a nechtov. Biotín, vitamín E, zinok, horčík a železo sú aj v šošovici – takže táto strukovina by sa nemala podceňovať!

Čučoriedky

Obsahujú veľa antioxidantov a tým bojujú proti voľným radikálom v tele, ktoré poškodzujú naše bunky. Takže podporujú zdravý rast vlasov a nechtov.

Sezam

Zinok je dôležitý prvok, keď hovoríme o krásnej pleti, vlasoch a nechtoch. Sezam ho obsahuje veľmi veľa. Táto minerálna látka posilňuje vlasy a nechty a podporuje ich rast.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #imunitný systém #zinok #nechty #antioxidanty #kolagén

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...