Slováci verzus Česi? Za podprsenku či trenky platíme viac... lebo chceme!

Spodná bielizeň je síce väčšinu dňa skrytá pod šatami, ale to neznamená, že netúžime, aby vyzerala dobre. Platí to pre ženy, ale v posledných rokoch sa pridáva aj mužské pohlavie.

16.04.2018 15:00
spodná bielizeň - trendy - jar-leto 2017 Foto:
Koľko utrácame za spodnú bielizeň?
debata

Nedávna štúdia Fashion Report, ktorá mapovala českú aj slovenskú módu, zisťovala, koľko sú schopní zaplatiť muži a ženy za spodnú bielizeň mesačne. Kým v Česku to bolo

v priemere 264 českých korún (zhruba 10,40 eura) za podprsenku, Slovenky si radšej priplatia a dávajú mesačne v priemere za podprsenku vyše 13 eur. Hoci sa zvykne hovorievať, že muži si na spodnú bielizeň až tak nepotrpia, pri Slovákoch to neplatí. Za trenírky, boxerky či slipy utrácajú v priemere bezmála 9 eur, v prípade Čechov je to o 2 eurá menej.

Pri oboch národoch platí, že hlavným atribútom je pri výbere bielizne komfort a pohodlie. Narástla obľúbenosť bavlnenej bielizne. Nástup komfortu sa prejavil najmä na voľbe jednotlivých kúskov v ženskej intímnej garderóbe. Hoci stále ešte ženy siahajú po podprsenkách v štýle push-up, ktoré formujú vystužujú objem dekoltu, veľkú popularitu nabrali v posledných rokoch pohodlné a hladké podprsenky, niekedy športové modelky, často bezšvové. Na ústupe sú už tiež tanga nohavičky. Zaujímavý je však nástup popularity tohto typu nohavičiek v plážovej móde!

Pri mužoch stále v popularite kraľujú boxerky, ale posledné obdobie sa nesie aj v znamení návratu slipov. Zaujímavé je podľa Andrey Burgerovej zo Zoot.cz, že muži sú fanúšikovia aj prémiových značiek bielizne a tak sú schopní utratiť za spodnú bielizeň viac. Ide však pravdepodobne o mladšiu generáciu.

Spodná bielizeň sa čoraz viac predáva aj na internete. Kým počas celého roka dominujú tomuto predaju najmä podprsenky a potom nohavičky, v období Vianoc sa rapídne zvyšuje predaj pánskej spodnej bielizne. To je aj ukazovateľ toho, aký „darček“ si muži najčastejšie nájdu pod stromčekom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #žena #nohavičky #pohlavie #podprsenka #slipy #boxerky

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...